V Ljudskem vrtu se znova začenja zares, priprave so se tudi uradno pričele. Na pomožnem igrišču v Ljudskem vrtu ni bilo novih obrazov, a bi se, kot smo že poročali, to lahko spremenilo v kratkem. Pričakovanja sta pa uvodnem treningu predstavila Ante Šimundža in Željko Filipović.


“Premor je bil dokaj kratek, a dobrodošel. Odigrali smo veliko število tekem, kar je bilo zelo utrujajoče. Čaka nas štiri teden in pol priprav, uvodni trening je uvajalne narave, da fantje pridejo v ritem, saj se bo obremenitev stopnjevala iz treninga v trening. Delamo na tem, da bi bili v začetku evropskih tekem v čim boljši formi. Pripravljalnih tekem bo dovolj, fantje bodo dobili dovolj minutaže, da dokažejo svoje sposobnosti. Sam pa upam na čimmanj poškodb, da bomo lahko računali na čimveč igralcev,” je po uvodnem treningu spregovoril Ante Šimundža, ki je minulo jesen vijoličaste popeljal do uvrstitve v šestnajstino finala Evropske lige. A v klubu iz leta v leto poudarjajo, da je osrednji cilj evropskega popotovanja šest tekem, nič drugače ni niti letos, kar je potrdil tudi glavni strateg vijolic: “Letvico pričakovanj skušamo vsako leto dvigniti višje, a ne želimo biti utopični. Ostajamo realni in z visokimi cilji, šest tekem v Evropi in dvojna krona na domačih igriščih, a delamo seveda vse kar je v naši moči, da bi v Evropi ostali čimdlje.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

42-letni Mariborčan se je dotaknil tudi žreba za kvalifikacije Lige prvakov, ki bo na sporedu prihodnji ponedeljek: “Vemo kaj lahko pričakujemo, vedno si seveda želimo na papirju najlažjega nasprotnika. Vsi pa delajo in trenirajo tudi zato, da se v Evropi obdržijo čimdlje. Maribor je tri leta igral v skupinskem delu Evropske lige, nabrali smo si kar nekaj izkušenj, ki jih bomo skušali unovčiti v prihajajočih tekmah.”

Pred mikrofoni se je znašel tudi Željko Filipović, ki v Ljudskem vrtu ‘biva’ že štiri leta. 25-letni Ljubljančan, ki je v prejšnji sezoni znova pustil zelo dober vtis, je uvodoma povedal, da je, kljub kratkemu premoru, začetek priprav že z nestrpnostjo pričakoval: “Sam sem že z nestrpnostjo pričakoval začetek priprav. Uvodni del priprav je najtežji, potrebno je delati na fizični pripravi, brez tega ne gre. Ustrezna fizična pripravljenost pa je nuja za dobre predstave na igrišču. Zavedamo se pomembnosti prihajajočih evropskih preizkušenj. Javnost od nas veliko pričakuje, podobno je tudi z našimi pričakovanji.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Mariborska petica o žrebu kvalifikacij Lige prvakov ni želela precej veliko polemizirati, a si Filipović tudi tokrat želi skupinskega dela evropskih tekmovanj: “Po pravici povedano, sam še ne razmišljam o žrebu, glavni cilj je trenutno ta, da se dobro pripravim in se izognem poškodbam. Verjamem pa, da nas bo trener ne glede na žreb dobro pripravil na vse tekme. Cilji so vedno visoki, je pa potrebno veliko postoriti, da se jih doseže. Upam, da nam bo uspelo, je pa šest tekem v Evropi minimum, sam pa vseeno upam, da bomo v Evropi ostali do decembra, če bomo tekmovali v Ligi prvakov ali Evropski ligi pa v tem trenutku ne more nihče odgovoriti.”

“Razmišljati moramo o sebi in naši igri, kdorkoli bo nasprotnik, moramo dati vse od sebe in verjamem, da je tudi letos pred nami fantastična jesen,” pa je za sklenil še visoki vezist, ki bo tudi tokrat eno glavnih orožij vijolic.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…