Slovenski prvoligaš Triglav iz Kranja je na četrtkovi skupščini še za eno mandatno obdobje predsedniško mesto zaupal Benu Fekonji. Podpredsednik prav tako ostaja isti kot doslej in sicer Miroslav Matijaševič.


V četrtek je bila v Kranju izvedena skupščina NK Triglav Kranj, kjer je še en mandat dobil dosedanji predsednik kluba Beno Fekonja, prav tako na mestu podpredsednika ostaja Miroslav Matijaševič. “Ne glede na splošno težko situacijo v Sloveniji lahko izrazim zadovoljstvo, da smo uspeli celo nadgraditi ekipo v upravnem odboru. Imamo vizijo, kako klub obdržati v vrhu slovenskega nogometa. Z dobro nogometno šolo in stabilno člansko ekipo lahko naredimo pozitiven premik. Zavzeto delamo tako na športnem kot poslovnem področju in to se nam bo slej kot prej obrestovalo. Potrebujemo potrpežljivost, vztrajnost in podporo. Podpornikov ni nikoli dovolj in vse smo do sedaj z odprtimi rokami sprejeli. Kdor ima ta klub resnično rad, mu naj pomaga z dejanji. Prostora v klubu je za vse. Veliko pravih podpornikov dela za klub prostovoljno, med njimi tudi vsi člani upravnega odbora. Vloženega dela nihče ne šteje. Za vse nas je plačilo športni uspehi, ki se jih vedno iskreno veselimo,” je dejal novi (stari) predsednik NK Triglav, Beno Fekonja.

V nadaljevanju skupščine so pregledali tudi finančno poročilo. V kranjskem klubu pravijo, da so v letu 2013 poslovali po finančnih standardih, saj je to tudi pogoj za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Ali je temu res tako, pa bo jasno, ko bo NZS objavila rezultate licenciranja. V letu 2013 so imeli 400.000 evrov prihodkov, kar je 16 odstotkov manj kot v letu 2012. Stroški so bili večji za šest odstotkov, zato izguba znaša približno 85.000 evrov. Omenjeni znesek mislijo pokriti v tem letu, ko načrtujejo prihodkov za okoli 490.000 evrov. Največ sredstev klub pridobi od sponzorskih pogodb, ki so že podpisane, na drugem mestu pa so članarine. Na skupščini so prisotni sicer ugotovili, da je bilo leto 2013 za klub uspešno, saj se je članskemu moštvu priključilo kar sedem nogometašev iz mladinske vrste.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…