Koprčani so uvodni obračun kvalifikacij Evropske lige dobili z visokih 0:5. Varovanci trenerja Rodolfa Vanolija so zasluženo slavili, priigrali so si veliko število priložnosti, a bolj kot to, v oči bode igra nogometašev Čelika, ki so v nekaterih situacijah izpadli prav smešni.


V Črni gori so se že pojavila namigovanja o vplivu stav na domače nogometaše, ki so v preteklosti že podlegli tej rak rani sodobnega športa, kar je dokazala tudi organizacija FederBet, evropska organizacija, ki se ukvarja z preiskovanjem nameščenih tekem. Tekmo naj bi že preiskovala tudi UEFA, ki je imela že na sami tekmi tri svoje predstavnike. Oglasili so se tudi pri Kopru, kjer so se že distancirali od navedb in zatrdili, da so igrali pošteno. Celotno izjavo si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Dan po prvi tekmi prvega predkroga Evropske lige med Čelikom in Luko Koprom, so se v nekaterih medijih pojavili namigi, da naj bi bila končni rezultat in zmagovalec včerajšnje tekme sporna, saj naj bi domače moštvo, predvsem vratar ekipe Giljan, preveč “na lahko” prejemala zadetke. Nogometaši Čelika naj bi po navedbah nekaterih medijev, s stavami na zmago tekmeca pridobili večjo premoženjsko korist.

V nogometnem klubu FC Luka Koper želimo poudariti, da je bila omenjena tekma, zaradi nekaterih precedenčnih primerov sumljivih izzidov nikšićkega Čelika pod natančnejšim drobnogledom Evropske nogometne zveze. Na sami tekmi je krovna organizacija imela tri svoje predstavnike, ki bodo, prepričani smo, ugotovili, ali je na sami tekmi prišlo do nepravilnosti. Kar želimo v FC Luki Koper poudariti pa je, da na noben način in z nikakršnimi prijemi, nismo vplivali ali pomagali vplivati na končni rezultat včerajšnjega srečanja. Še več. Prepričani smo, da je FC Luka Koper veliko boljše moštvo od Čelika in da smo si zmago povsem zasluženo priborili na zelenici. Mimogrede, osumljeni vratar Giljen je bil po mnenju večine najboljši igralec gostujoče ekipe, a s tem se pravzaprav ne obremenjujemo. FC Luka Koper je včerajšnjo tekmo odigrala pošteno.Vsakršne drugačne sume, namigovanja ali natolcevanja uperjena na račun FC Luke Kopra ostro zavračamo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…