[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=11]

Velenjčani nadaljujejo z dobrimi predstavami v tej sezoni in ne dovolijo Mariboru, da bi se preveč odlepil na vrhu lestvice že takoj na začetku. Knapi so tokrat igrali s Celjani in zabeležili še svojo drugo zaporedno gostujočo zmago. Edini gol na srečanju je dosegel hrvaški napadalec Mate Eterović in se tako na vrhu lestvice strelcev izenačil s kar petorico Mariborčanov. Celje še naprej kot edino moštvo v ligi ostaja brez točke.


Začetek srečanja na Areni Petrol je pripadel gostujočim igralcem, ki so takoj napadli vrata domačinov in v četrti minuti po predložku v kazenski prostor prišli do izjemne priložnosti. Glavni sodnik Žganec je namreč edini na stadionu videl prekršek Radujka in brez obotavljanja pokazal na belo točko, vendar pa se je izkazal domači vratar Kotnik, ki je prebral namero Eterovića. V naslednjih minutah so Celjani vzpostavili ravnotežje in prvič zapretili v sedmi minuti, vendar je gostujoči vratar Rozman strel obranil. Poizkušal je Žagar Knez, nad katerim je v 15. minuti bil storjen grob prekršek, vendar tokrat Žganec ni zapiskal, čeprav bi Črnčič zaradi igre s podplatom moral dobiti rumeni karton. Sledilo je nekaj strelov mimo vrat na obeh straneh, vse dokler v 28. minuti nismo videli nove velike priložnosti. Velenjčani so izvedli hiter protinapad, kombinirala sta Eterović in Firer, slednji je tudi zaključil, vendar mu je Kotnik preprečil veselje z novim dobrim posredovanjem. Čeprav so Celjani znova pritisnili ob koncu polčasa se rezultat ni spreminjal in moštvi sta na odmor odšli z izidom 0:0.

Začetek drugega dela je zaznamovalo pomanjkanje priložnosti na obeh straneh in nekaj grobih prekrškov, Bratanović in Radujko sta tudi porumenela. Po natanko desetih minutah nadaljevanja pa je končno prišlo do spremembe izida. Po dolgi kombinaciji Velenjčanov na polovici Celja je do žoge prišel Bratanović in po desni strani prodrl v kazenski prostor ter žogo podal v sredino kjer se je na pravem mestu znašel Eterović in zabil svoj drugi gol v sezoni ter se na najboljši možen način odoložil soigralcem in trenerju za zgrešeno enajstmetrovko iz prvega dela. Rudar bi lahko povišal svoje vodstvo v naslednjih minutah, vendar je Firer dvakrat bil premalo natančen. Zadnjih petnajst minut je minilo ob terenski pobudi domačinov, ki pa niso znali priti do dobrega položaja za strel ali pa so preveč komplicirali. Na roko jim ni šla niti odločitev glavnega sodnika iz 77. minute, ko ni podelil drugega rumenega kartona Jahiću za grob prekršek na sredini igrišča. O nekaterih spornih odločitvah Mitje Žganca in njegovih petih pomočnikov bomo sicer bolj obširneje razglabljali v redni SNP rubriki, ki bo zajemalo sojenje v tem krogu. Da rdeči karton Jahiću visi v zraku je hitro opazil gostujoči trener Javornik in le minuto kasneje je 25-letnega branilca zamenjal in ga postavil na hladno. Zadnjih deset minut so Velenjčani rutinirano privedli h koncu in se veselili svoje druge zmage v prvenstvu.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…