Tudi v tretjem savinjsko-šaleškem derbiju letošnje sezone so se zmage veselili v domačem taboru. Tokratni dvoboj so z izidom 2:0 dobili Velenjčani, pod oba zadetka se je podpisal Mate Eterović, obakrat po natančno izvedeni enajstmetrovki. Knapi so z drugo pomladansko zmago, prvo pred domačimi gledalci, na šestem mestu lestvice ujeli prav Celjane.


Uvodne minute jubilejnega 70. savinjsko-šaleškega derbija niso postregle z veliko priložnostmi. Po začetnem otipavanju so rahlo pobudo na terenu prevzeli Celjani in si priigrali nekaj zaporednih kotov, iz katerih pa niso resneje ogrozili Matica Čretnika, ki je danes v domačih vratih zamenjal Mateja Radana, ki je manjkal zaradi kartonov. Vse do 28. minute igralci obeh ekip niso postregli s strelom v okvir vrat, nato pa je Marko Krajcer v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral nasprotnika in glavni sodnik Nejc Kajtazović je moral pokazati na belo točko, ki jo je hladnokrvno zaključil Mate Eterović. Do konca polčasa so gostje še povečali pritisk na domača vrata, vendar pa Rudi Požeg Vancaš v 45. in v sodnikovem dodatku še Lovro Čirjak nista uspela premagati danes zelo razpoloženega Čretnika.

Celjani so drugi polčas nadaljevali tam kjer so končali prvega in že v uvodnih minutah bi se Erico De Sousa lahko kar dvakrat vpisal med strelce, vendar se je ponovno z odličnima obrambama izkazal domači vratar. Kmalu zatem je svojo srečo poizkusil še Matej Podlogar, a je ponovno bil na mestu Čretnik. Velenjčani so se osredotočili na protinapade in kmalu dvakrat zapretili, preko Eterovića in nato Damjana Trifkovića, vendar strela obeh nista bila posebej nevarna. Ofenziva Celjanov se je nadaljevala, a je Čretnik zaklenil svoja vrata in ni dopuščal izenačenja. Deset minut pred koncem so Velenjčani izpeljali enega svojih redkih napadov v tem delu igre in ob hitri kombinaciji pred gostujočim kazenskim prostorom je Mitja Lotrič, ki je danes debitiral za Knape, stekel sam pred vrata Matica Kotnika, ki je prekmurskega napadalca nato podrl in Kajtazović je ponovno pokazal na belo točko, ob tem pa v nadaljevanju zaradi protestiranja z direktnim rdečim kartonom predčasno pod prho poslal še kapetana gostov Blaža Vrhovca. Iz najstrožje kazni je znova bil uspešen Eterović. Do konca srečanja so domačini izkoristili številčno prednost in prevzeli pobudo na terenu ter si pripravili nekaj priložnosti za povišanje izida, vendar gostujoče mreže več niso zatresli in ostalo je pri rezultatu 2:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…