Mate Eterović, v minuli sezoni z 19 zadetki najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, se je pred dnevi odpravil novim izzivom naproti. Izkušeni Dalmatinec bo odslej nosil dres iranskega prvoligaša Paykana, ki je Rudarju za prestop napadalca nakazal 80 tisoč evrov. Eterović, ki je v Sloveniji skupno igral kar šest let, se je od navijačev poslovil tudi s pismom, ki ga lahko preberete v nadaljevanju članka.


Dragi Knapi!

V Rudarju sem se počutil odlično. Od samega začetka je vse v klubu potekalo tako, kot je moralo. Veseli me, da sem lahko bil skoncentriran le na svoje igre na terenu.

V spominu mi je ostalo veliko lepih trenutkov. Najbolj se spomnim svojega prvega nastopa v dresu Rudarja, ko sem že v 24. sekundi dosegel gol proti Aluminiju. Potem celotna lanska sezona, na katero smo lahko vsi ponosni, in še marsikaj drugega. Odnos s trenerji in soigralci je bil odličen. Zelo sem hvaležen navijačem Velenjskim knapom, ki so od samega začetka verjeli vame in me podpirali. V Velenju sem spoznal veliko novih in dobrih prijateljev, tako na igrišču, kot tudi izven njega.

NK Rudar mi je dal veliko in sem za to hvaležen. Postal sem tudi prvi strelec lanske sezone. Brez pomoči soigralcev tega enostavno ne bi mogel doseči. Sedaj se podajam v Iran, v FC Paykan. Sem pozitivno presenečen, ker je vse na tako visokem nivoju. Upam, da bom tam tako uspešen, kot sem bil v Rudarju. NK Rudar bo prejel zame odškodnino in srečen sem, da ta denar prihaja v klub.

Želim vam vse najboljše!
Vaš Mate

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…