Velenjčani so končali z evropskim popotovanjem, saj jih je na prvi oviri izločil albanski predstavnik Laçi. Za knape so bile usodne enajstmetrovke, ki so jih varovanci izvajali preslabo. Prvi polčas ni prinesel večjih priložnosti, v drugem pa so prvi v 58. minuti preko Adeniyija zadeli domači. Rudar je v zaključku srečanja pritisnil, a se je mreža zatresla šele v 93. minuti, ko je zadel Eterović. V podaljšku zadetkov ni bilo, o napredovanju so odločale enajstmetrovke, kjer pa je bil osrednji junak domači čuvaj mreže Vujadinović, ki je prebral namero Eterovića, Knezovića in Rošerja. Laçi se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril z ukrajinsko Zorjo.


Evropska liga – druga tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Tamas Bognar.
Laç: Stadiumi Laçi, gledalcev.
LAÇI 1:1 RUDAR VELENJE* (3:2 po enajstmetrovkah)
Adeniyi (58′); Eterović (90+3′)

Enajstmetrovke – Rudar: Eterović (zgrešil), Knezović (zgrešil), Rošer (zgrešil), Kocić (zadel), Klinar (zadel).
Enajstmetrovke – Laçi: Zefi (zgrešil), Vuçaj (zadel), Sheta (zadel), Teqja (zgrešil), Adeniyi (zadel).

Laçi: Vujadinović, Ofoyen, Çela, Sheta, Sefa (46′ Sefgjini), Vuçaj, Nimani (82 Kastrati), Teqja, Zefi, Veliaj (46′ Ndreca), Adeniyi. Trener: Stavri Nicaj.
Rudar Velenje: Rozman, Jahić (58′ Krefl), Dedić, Knezović, Klinar, Rošer, Tolimir, Radujko, Črnčič Firer (32′ Kocić), Eterović. Trener: Jernej Javornik.

Prvi so zapretili domačini, po šestih minutah igre je streljal Vuçaj, a se Rozman ni pustil presenetiti. V 17. minuti je poizkušal še Adeniyi, strelec izenačujočega zadetka na tekmi v Celju, a meril mimo velenjskih vrat. Minuto zatem pa so zapretili tudi nogometaši Rudarja, streljal je Firer, a je bil vratar Vujadinović na mestu. Rozman ni imel težav ob poizkusu Veliaja, Sefa pa je streljal mimo vrat. Velenjski strateg Javornik je bil že po dobre pol ure igre prisiljen v prvo menjavo, saj Firer ni več zmogel nadaljevati srečanja, na igrišču pa ga je zamenjal Kocić. V 35. minuti so Velenjčani zahtevali najstrožjo kazen, a je piščalka sodnika Bognarja, ki je dopuščal trdo in moško igro, po padcu Tolimirja ostala nema. Nič kaj drugače ni bilo niti štiri minute kasneje, ko je po dvoboju dveh devetnajstic, Jahića in Nimanija, slednji padel v kazenskem prostoru Rudarja. Rozman v 38. minuti srečanja ni imel težav z mlačnim poizkusom Vuçaja, Velenjčani pa so si najlepšo priložnost prvega polčasa ustvarili v 42. minuti, ko se je po predložku Klinarja v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Črnčič, a po strelu iz voleja meril preko vrat.

Domači strateg Nicaj je pred začetkom drugega polčasa posegel po dveh menjavah, Sefo in Çelo sta zamenjala Sefgjini in Ndreca. Po desetih minutah so prvi zapretili Velenjčani, a je Jahić zgrešil okvir vrat. Nevarnejši so bili nogometaši Laçija, poizkus Nimanija, ki je streljal z desnega roba kazenskega prostora je Rozman še odbil v kot, minuto kasneje pa je Laçi povedel, Zefi je poslal predložek z desne strani igrišča, ob bližnji vratnici pa je najvišje skočil Adeniyi, ki je zadel že na prvi tekmi, in Laçi povedel v vodstvo. Javornik je takoj po zadetku iz igre potegnil Jahića in na igrišče poslal hitrega Krefla. Velenjčani si v prvih minutah po zadetku niso uspeli pripraviti priložnosti, zato pa so bili nevarni Albanci. V 70. minuti je z desne strani kazenskega prostora streljal Vuçaj, ki pa je zgrešil vrata Rudarja. Knapi so v drugem polčasu prvič resneje zapretili v 78. minuti, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Rošer, a s 13 metrov streljal preko vrat. V 81. minuti je Javornik potegnil po zadnji menjavi in namesto Dedića v igro poslal Plesca. Albanci so se v zaključku srečanja postavili pred svoja vrata in branili prednost zadetka. Klinar je v 83. minuti po prodoru streljal mimo vrat, dve minuti zatem pa je z razdalje streljal še Rošer, a je Vujadinović žogo odbil preko vrat, brez uspeha pa se je končal tudi poskus Eterovića. Pritisk Velenjčanov se je stopnjeval, poizkus Klinarja v 89. minuti so Albanci blokirali, napadi pa so sadove obrodili ob koncu 93. minute, ko so Velenjčani izpeljali še zadnjo akcijo na tekmi. Rošer je po dolgem predložku z leve strani igrišča v kazenskem prostoru z glavo podaljšal do Eterovića, ta pa je zadel za izenačenje.

Uvodne minute prvega podaljška si moštvi nista pripravili lepših priložnosti, igro pa je ovirala tudi močno nevihta, saj je nad Laçem pred pričetkom podaljškov pričelo močno deževati. Omeniti velja nevarno akcijo Laçija, ko je v 104. minuti Adeniyi krenil v nevaren napad, se znašel sam pred vratarjem Rozmanom, ki pa je prebral namero nigerijskega napadalca. Priložnosti tudi v drugem podaljšku ni bilo vse do zadnjih minut, ko je bil v 119. minuti v osrednji vlogi po napaki velenjske obrambe znova Adeniyi, a je požrtvovalni Klinar v kazenskem prostoru žogo uspel izbiti pred nevarnim napadalcem.

O potniku v naslednji krog so tako odločale enajstmetrovke, ki pa se za Velenjčane niso pričele dobro. Vujadinović je namreč strel Eterovića, ki je meril v levi kot, uspel odbiti, a je bil uspešen tudi Rozman, ki je zaustavil strel Zefija. V drugi seriji je bil neuspešen tudi Knezović, medtem ko je bil Vuçaj uspešnejši. Vratarja Vujadinovića ni uspel premagati niti Rošer, medtem ko je Sheta zadel za dvojno prednost. Kocić je v četrti seriji žogo le uspel spraviti v mrežo Laçija, Teqja pa je žogo poslal v vratnico in ohranil upe Rudarja, saj je bil v peti seriji uspešen tudi Klinar. A so se nato vseeno veselili Albanci, saj je bil uspešen Adeniyi in v drugi krog kvalifikacij se je po izvajanju enajstmetrovk uvrstil Laçi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…