Celjani in Domžalčani v prvem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije niso navdušili okrog 900 gledalcev na tribuni celjske Arene Petrol. Pravih priložnosti je bilo bore malo, vseeno pa so boljšo predstavo prikazali gostitelji, ki so se na domačem igrišču veselili minimalne zmage in ugodnega izhodišča pred gostovanjem v domžalskem Športnem parku.


V gostujočem taboru s predstavo niso smeli biti zadovoljni, saj si praktično niso ustvarili nevarnejše priložnosti. Izjema je zgolj poskus v uvodnih minutah, ko je Marko Alvir, ki ga zaradi poškodbe gležnja verjetno čaka daljša odsotnost, tudi z nekaj sreče zadel okvir domačega gola. Domžalski strateg Luka Elsner je bil po minimalnem porazu globoko razočaran nad predstavo svojih varovancev, a je odgovornost za poraz prevzel na svoja pleča: “Celjanom bi iskreno čestital, saj nam danes niso pustili nobene možnosti, da bi ustvarili kakršenkoli boljši rezultat. Kvečjemu bi lahko bil rezultat za nas še slabši. Izredno me je sram predstave, ki smo jo danes prikazali na Areni Petrol. Sem glavni krivec za to, da je večji del naše ekipe povsem izven forme in da je prizadevanje za rezultat na tako nizki ravni. In zaradi tega me je absolutno sram, da predstavljamo nogometni klub Domžale, v katerem deluje ogromno ljudi, ki dajejo podporo in prikazujejo veliko željo ter vložijo veliko dela za to, da bi mi bili uspešni … pa vendar smo glede želje na tako nizki ravni.”

Po zmagi je imel več razlogov za zadovoljstvo domači strateg Robert Pevnik, ki je s svojimi varovanci Domžalam zadal že tretji poraz v zadnjih štirih tekmah, sam pa se je lahko po nedeljskem remiju v Novem mestu razveselil še prve zmage po prevzemu celjskega moštva. “Mislim, da smo odigrali zelo kakovostno in dinamično srečanje. Ustvarili smo si še mnogo priložnosti, ampak sem zadovoljen. Za nami je šele prvi polčas polfinalnega obračuna, imamo prednost in lahko gremo v Domžale samozavestno. Od tega trenutka naprej so misli usmerjene samo na tekmo s Koprom.  Ni evforija, biti moramo trdno na tleh in ponavljati takšne igre. Tega se ne bojim, vem, da moja ekipa premore karakter,” je po zaključku obračuna dejal domači strateg, v preteklosti že tudi trener Domžal.

Pevnik se je v nadaljevanju ozrl tudi na prihajajočo ligaško preizkušnjo. Grofje bodo na domači zelenici v izredno pomembnem dvoboju za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije gostili Koper: “V ozadju že delamo analizo igre Kopra. Čaka nas težko srečanje, vendar smo na pravi poti in tudi v soboto ciljamo na zmago. Tekma bo zelo težka, ampak z agresivnostjo in taktično disciplino lahko premagamo vsakega nasprotnika v ligi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…