Obračun ekip, ki v novi sezoni še niso oddali točk in obakrat zaklenili svoja vrata, so na ptujski zelenici Domžalčani, ki tudi po tretjem krogu ostajajo pri popolnem točkovnem izkupičku. Pravtako Domžalčani tudi v tretje niso dovolili zadetka, Nejc Vidmar pa je skupno nepremagan že 360 minut. Luka Elsner, ki prav danes slavi 32. rojstni dan, je bil po tekmi zadovoljen z novo zmago, zato pa je bil nekoliko slabše volje domači strateg Željko Orehovec. Oceno srečanja sta podala tudi Rudi Požeg Vancaš in Toni Datković.


“Veseli me, da smo v derbiju kroga osvojili vse tri točke. Podobno kot na prejšnjih tekmah z Gorico in Celjem, smo tudi tokrat zadetek dosegli v ključnem trenutku, ko se je tekma lomila. V drugem polčasu je bila naša kontrola v fazi obrambe izredno dobra, smo si pa privoščili veliko neumnosti ob osvajanju žog, saj bi morali veliko bolje funkcionirati v prehodih v napad in smo tako šele v končnici tekme dosegli zadetek, ki nam je zagotovil zmago. Ostajamo skromni, saj se zavedamo, da je to šele začetek, zgolj delo nas pelje naprej, nam pa nova zmaga in nedotaknjena mreža vliva dodatno samozavest,” je po tekmi povedal najmlajši trener Prve lige Telekom Slovenije, a domžalski strateg tudi po tretji zaporedni zmagi in preboju na sam vrh lestvice ostaja realen in iz kroga v krog išče izboljšave, tudi tokrat z vsem prikazanim ni bil zadovoljen: “Obramba je element, ki nam trenutno daje točke. Z vsako tekmo, ko ne prejmemo zadetka, je samozavest še večja, obramba še bolj čvrsta. Z drugim polčasom pa vseeno nisem zadovoljen, saj smo stali bistveno prenizko, saj smo Šafariću in Cveku pustili, da sta igro organizirala preblizu našemu golu. Dobro smo reševali vse predložke in preskok igro na Kresingerja, ampak način, kako kontroliramo tekmo še ni dovolj dober in bi morali igrati malce višje od vrat, saj v nedogled na takšen način mreže ne bomo mogli ohranjati nedotaknjene, kar bomo skušali na treningih popraviti.”

Foto: Jure Banfi
Željko Orehovec je po tekmi čestital mlajšemu kolegu na domžalski klopi.  (Foto: Jure Banfi)

“Neprijeten poraz na domačem igrišču, če smatramo tekme na Ptuju kot domače. Domžalčanom bi čestital za zasluženo zmago, predvsem v prvem polčasu so bili boljši nasprotnik. Danes nismo bili pravi, obramba si še zasluži zadostno oceno, medtem ko igra v napadu ni bila prava, ni bilo potrebne kombinatorike in ideje. Drugi polčas smo imeli žogo več v svoji posesti, a nam tekmovalni Domžalčani niso dali kaj veliko prostora za resnejše priložnosti. Bilo je nekaj polpriložnosti, ki bi se lahko ob boljši zadnji podaji tudi dobro končale, a tega ni bilo,” je nekaj minut po zadnjem žvižgu sodnika Mateja Juga v umirjenem tonu razlagal Željko Orehovec, vodja završkega strokovnega štaba, ki je Domžalčanom, Zavrčani jih v petih ligaških tekmah še niso uspeli premagati, priznal premoč: “Kot pravim, drugi polčas je bil boljši, igralcem nimam kaj očitati, želja je bila prisotna, a v obračunu s trdo in organizirano obrambo nismo imeli pravega odgovora. Točka na i je prišla v sodniškem dodatku, ko smo po naši napiki prejeli drugi zadetek in zmaga Domžal je bila tako še bolj prepričljiva. Kljub neugodnemu porazu gremo naprej, z ekipo moramo ostati pozitivni in se čimbolj pripraviti na naslednjo tekmo, ko nas čaka obračun s Krko, ko bomo skušali v Novem mestu osvojiti tri točke.”

“Nismo bili pravi, ne vem kaj je bilo narobe. V prvih dveh tekmah smo se čvrsto postavili in do priložnosti prihajali iz protinapadov, kar je danes manjkalo. Morda je zmanjkalo nekaj svežine, poteza več, res ne vem. Na gostovanjih smo dvakrat slavili, ptujski teren pa je bil isti za obe moštvi. Kljub temu, da nismo igrali v Zavrču, je bilo gledalcev veliko, zato smo se počutili, kot da smo igrali doma. Izgovorov na ta račun ni,” so bile besede domačega branilca Tonija Datkovića, ki se je poleti iz Reke preselil na obrobje haloških gričev. 20-letni branilec je v prvih dveh krogih pustil dober vtis, tudi tokrat pa je bil eden boljših mož v taboru Zavrča: “V prvem polčasu so si gostje pripravili nekaj priložnosti preko dolgih podaj in protinapadov, v drugem polčasu smo jih omejili in ni bilo toliko priložnosti. Na koncu tekme, ko so že malce padli, pa smo prejeli še drugi zadetek.”

Foto: Jure Banfi
Rudi Požeg Vancaš: “Apetiti tudi po treh zmagah niso narasli!” (Foto: Jure Banfi)

Rudi Požeg Vancaš je bil eden najaktivnejših mož na igrišču in je že v prvem polčasu nekajkrat nevarno sprožil proti domačim vratom, a tokrat ni ponovil dosežka z minulega kroga, ko je zadel za zmago nad Celjem: “Bili smo zanesljivi, tekma je bila zelo težka. V obračun smo agresivno krenili od prve minute, saj smo si zmage zelo želeli. Prišli smo do pomembnih treh točk, ki so nas pripeljali tudi na prvo mesto. Znova nismo prejeli zadetka, kar je odlično za samozavest. V obrambi in napadu delamo zelo dobro, kar nam prinaša točke. V takšnem ritmu moramo nadaljevati in prihodnost bo zelo lepa. Apetiti tudi po treh uvodnih zmagah niso narasli, pozna se le pri samozavesti. Zavedamo se, da moramo tako kot do sedaj dobro trenirati in rezultati bodo prišli sami.”

Domžalčane v četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije znova čaka gostovanje, tokrat pri velenjskem Rudarju, Zavrčani pa bodo gostovali v Novem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Lahko Aluminij prekriža načrte Kopra?

Danes, v zgodnjem popoldnevu, se bosta v Kidričevem pomerila, domači Aluminij in trenutno …