Nogometaši domžalskega prvoligaša se pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja pripravljajo na novo sezono, v kateri se želijo znova prebiti na mesta, ki po koncu sezone vodijo v evropska tekmovanja. Tudi zaradi tega dejstva so v Domžalah posegli po zahtevnih pripravljalnih tekmah, saj že bežen pogled na seznam nasprotnikov razkrije, da so se z močnejšimi imeni vsaj zaenkrat pomerili le še Mariborčani.


Domžalčani na štirih pripravljalnih tekmah s hrvaškimi prvoligaši resda še niso slavili, RNK Split, Zagreb in Rijeka so domžalsko četo premagali, medtem ko je Hajduk v domžalskem Športnem parku remiziral. Kljub temu Elsner nima razlogov za preplah, saj njegovi varovanci ponavljajo predstave s spomladanskega dela minule sezone, ko jih je predvsem v obrambi krasila odlična igra. V pogovoru za klubsko spletno stran je izrazil zadovoljstvo nad videnim na zadnji tekmi z Rijeko: “S tekmo proti Rijeki sem zadovoljen. Moramo se zavedati, da smo se pomerili z zelo močno ekipo, ki je po videnem korak pred Hajdukom, s katerim smo se pomerili teden prej. Večji del tekme smo bili v podrejenem položaju, vendar Rijeki kljub temu nismo dovolili veliko priložnosti. Ko je v prvem polčasu njihov pritisk nekoliko popustil, smo delovali dobro in bili okoli dvajset minut tudi dominantni,” je povedal najmlajši prvoligaški strateg, ki šteje vsega 31 let, a ima kljub temu že precej izkušenj. Spomladi so imeli Domžalčani precej težav z napadom, tudi poleti pa vseh težav še niso uspeli odpraviti, česar se nekdanji reprezentant Slovenije dobro zaveda: “Manjka nam ostrina pri zaključkih in nekaj igralcev, ki so bili minuli teden izven pogona. Ko bomo v popolni postavi in bomo nekoliko spustili intenzivnost treningov, pričakujem veliko boljšo in učinkovitejšo igro v napadu. Ob tem ne smemo pozabiti, da smo igrali proti nasprotnikom, ki po kvaliteti sodijo v sam vrh v naši regiji. Tudi to je razlog, zakaj si nismo ustvarili več priložnosti.”

Domžalčani sicer že kar pregovorno ne morejo računati na kompletno zasedbo, saj sta zaradi poškodb izven pogona Slobodan Vuk in Gaber Dobrovoljc, Saša Aleksander Živec je šele pred kratkim odpravil težave s prepono, kapetan Nejc Skubic čuti bolečine v ahilovi tetivi, Nemanja Maksimović pa je odpotoval na zbor srbske mladinske reprezentance, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo na Madžarskem. Zadnjo tekmo pred začetkom sezone, bodo Elsnerjevi varovanci odigrali v soboto, ko bodo v domačem Športnem parku gostili Metalurg iz Zaporožja, srečanje z ukrajinskim prvoligašem se bo pričelo ob 20. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…