Pospešen ritem igranja tekem Prve lige Telekom Slovenije bo ponudil dvoboj Olimpije in Krškega v Stožicah, ki bosta zaključila 29. krog. Ljubljančani so v torek potrdili napredovanje v finale Pokala Slovenije, ki bo odigrano v Celju. 


Olimpija še naprej lovi vrh prvenstvene lestvice, za katerim zaostaja 12 točk, vendar se varovanci Safeta Hadžića v boju za obrambo naslova še ne predajajo. Z dvema zmaga, najprej proti Aluminiju in nato tudi proti Gorici, so po dveh remijih le uspeli ujeti zmagovalni ritem. Letos so Ljubljančani že trikrat moči merili s Krčani, dvakrat sta nasprotnika remizirala, zadnji medsebojni dvoboj pa je pripadel zeleno-belim, v Krškem so slavili z 1:4. Krško je nevaren nasprotnik, česar se zaveda tudi Hadžić, saj nihče od zadnjih nasprotnikov ni uspel popolnoma nadigrati Posavcev. Da imajo Krčani tudi svoje kvalitete, se zaveda tudi trener Olimpije: “Ko zamenjaš trenerja, je v klubu drugačna energija. Nogometaši Krškega so kakovostni in vidi se, da imajo druge ekipe težave z njimi. Niso lahek nasprotnik in če k tekmi ne pristopiš maksimalno, boš imel težave.” Nogometaši Olimpije morajo nadaljevati niz, v kolikor želijo ohraniti stik z vodilnim na lestvici in upati na kakšen spodrsljaj Mariborčanov. 

Krčani sicer zasedajo zadnje mesto na lestvici, za Goričani zaostajajo šest točk, vendar se še niso povsem predali v boju za obstanek. Maribor in domžale sta jih na Gubcu premagala z minimalno prednostjo, na gostovanju pri Gorici pa so slavili z 1:2 in ohranili upe za obstanek. V enajstem krogu so Krčani z zadetkom Milana Ristovskega uspeli iztržiti točko v Stožicah. Jim lahko uspe tudi tokrat, ko bo v boju za obstanek pomembna vsaka točka?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…