Zadnje srečanje prvega spomladanskega kroga bosta odigrala domače Krško in ljubljanska Olimpija. Oboji so se med zimskim premorom veliko energije usmerili v spremembe v igralskem kadru, medtem ko so Posavci skušali reševati nesoglasja z nogometno šolo. 


Krčani so številne odhode nadomestili z novimi nogometaši, prvemu moštvu so se pridružili nekateri iz mladinskega pogona. S precej spremenjeno zasedbo bodo že v prvem krogu skušali premagati Olimpijo in se na ta način morda izogniti zadnjemu mestu na lestvici. »V strokovnem štabu smo zadovoljni z odnosom igralcev v pripravljalnem obdobju. Tekmo z Olimpijo pričakujemo v dobrem vzdušju in optimistično, saj smo prepričani v svoje sposobnosti in želimo tudi v tretji medsebojni tekmi ostati neporaženi,« je dvoboj napovedal Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega. V letošnji sezoni so že dvakrat odvzeli točko Ljubljančanom, v Krškem se je dvoboj končal brez zadetkov.

Tudi pri zeleno-belih je bilo pestro med zimskim premorom, saj bodo v nadaljevanje prvenstva vstopili pod novim trenerskim vodstvom, ni pa še znano usoda Andresa Vombergarja, čigar prestopa pri UFI še niso potrdili. Zmajevo gnezdo je znova zapustilo kar nekaj nogometašev, tako iz udarne enajsterice kot takšnih, ki prave priložnosti niso dobili. Kapetanski trak je prevzel vratar Olimpije, Nejc Vidmar: »Za nas bo v nedeljo štela le zmaga in takšen bo tudi naš pristop. Čaka nas težka tekma, saj imamo pestro zgodovino s Krškim, ne smemo si privoščiti nikakršnega podcenjevanja. V tekmo bomo šli z maksimalno osredotočenostjo in če bomo dali vse od sebe, rezultat ne bi smel izostati. To bo prvi pravi test, vzdušje pa je že tisto pravo, čutiti je tisto energijo in draž prvenstvenih točk. Verjamem, da bomo v nedeljo ustvarili pozitivno zgodbo.« 

Krčani se borijo za pomembne točke v boju za obstanek, medtem ko Olimpija potrebuje točke v lovu za obrambo naslova, saj trenutno za Mariborom zaostajajo že devet točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…