[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=398]

Velenjčani so danes na svojem stadionu v dvoboju za tretje mesto na lestvici gostili ambiciozno ekipo iz Nove Gorice ter z zadetkom Eterovića v sodnikovem dodatku zasluženo osvojili vse tri točke. Dvoboj je sicer bil zanimiv tudi z vidika dvoboja med Eterovićem in Codo, ki sta skupaj z Mendijem pred tem krogom bila na vrhu lestvice strelcev s po sedmimi zadetki.  Eterović, ki je zabil tudi prvi zadetek Velenjčanov in je sedaj z devetimi goli prvi strelec lige. Z novo zmago so knapi potrdili, da so dobro delali v pripravljalnem obdobju in so svoj niz nepremaganosti v Prvi Ligi podaljšali na pet tekem.


Dvoboj so sicer odlično začeli Goričani in povedli že po nekaj minutah igre, ko je Vanin prodiral po desni strani in z izjemnim predložkom v kazenski prostor našel osamljenega Misuraco, ki je iz bližine premagal domačega vratarja Rozmana in tako razveselil okrog 20 gostujočih navijačev, ki so skozi celotno srečanje glasno spodbujali svoje moštvo. Pobudo so nato prevzeli Velenjčani, ki pa niso znali resneje ogroziti gostujočih vrat, igra se je v naslednjih minutah odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma. Po pol ure igre so bili gostje blizu povišanja vodstva, vendar se v italijanski akciji, ki sta jo zrežirala Coda in Lapadula, slednji ni izkazal in Rozmanu ni bilo težko ubraniti (pre)šibkega strela. Za veselje domačih navijačev je v 35. minuti prvič na tekmi poskrbel Eterović. Hrvat je iz bližine žogo zabil pod prečko potem, ko je po daljši akciji domačinov prejel podajo Radujka z desne ter tako postavil končni izid prvega polčasa, ki je glede na prikazano bil tudi najbolj realen.

Drugi del so bolje pričeli Velenjčani, ki so imeli žogo več v svoji posesti in so narekovali visok tempo igre, vendar pa so se njihovi napadi ustavljali pred kazenskim prostorov gostujočega vratarja Cordaza. Še najbolj zanimivo je na igrišču v tem obdobju igre bilo v 55. minuti, ko so Velenjčani zahtevali najstrožjo kazen, vendar se s tem ni strinjal Žganec, ki je samo zamahnil z roko, kar je najbrž bila pravilna odločitev. Prvo resno priložnost v drugem polčasu so gledalci videli šele v 64. minuti, ko je poizkušal Črnčič, vendar je Cordaz z lepo obrambo strel ubranil in ga odbil v kot. Igra se je nato znova odvijala na sredini igrišča ter med obema kazenskima prostoroma, igralci so poizkušali predvsem s streli od daleč, ki pa so bili premalo natančni. Kljub temu pa je en tak strel iz daljave prinesel spremembo izida. V prvi minuti sodnikovega dodatka je pravo bombo iz okrog 30 metrov sprožil Firer in zadel blizu stičišča prečke in vratnice. Žoga se je od okvira vrat odbila na območje petmetrskega prostora, kjer je do nje prišel Podlogar in v gneči našel Eterovića, ki jo je nato potisnil za hrbet Cordaza ter prinesel svoji ekipi nove tri točke, na veliko veselje domačih navijačev in navdušanje zelo glasnega uradnega napovedovalca na tekmi. Rudar je po 14. odigranih krogih sedaj na mestih, ki ob koncu sezone vodijo v Evropo, kar je najbrž tudi primarni cilj vodstva tega kluba. Goričani na drugi strani so padli na rep zgornjega dela lestvice in sedaj zasedajo peto mesto ter bodo morali prikazati veliko več, v kolikor imajo tudi oni želje po igranju v evropskih tekmovanjih. Prvo priložnost bodo imeli že v naslednjem krogu, ko bo najbrž zelo vroče na novogoriškem športnem parku, kjer bo gostoval drugouvrščeni Koper.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …