Po menjavi trenerja v Mariboru bo tudi zadnjeuvrščeni Triglav v naslednje tekme krenil z novim trenerjem, kajti danes so iz Kranja sporočili, da sta trener prve ekipe Dušan Kosić in NK Triglav sporazumno prekinila sodelovanje. Za Ljubljančana so bili usodni izjemno slabi rezultati v novi sezoni.


Ljubljančan je na trenerski stolček sedel 11 tekem pred zaključkom sezone 2012/2013 in z všečno igro uspel zagotoviti obstanek v prvi ligi. V novi sezoni pa gre gorenjskemu prvoligašu izjemno slabo. Kranjčani so na 12 tekmah zabeležili eno zmago in remi ter 10 porazov, prav tako so s pokalnimi tekmovanju hitro zaključili že v 1. krogu, kjer jih je izločil novopečeni drugoligaš Veržej. V domačem prvenstvu imajo najslabši napad, saj so nogometaši Triglava dosegli le 7 zadetkov, tudi njihova obramba ni blesteča, saj so jim nasprotniki nasuli kar 24 zadetkov. Nekdanji trener Olimpije je svoj odstop ponudil že po domačem porazu proti Kopru, vendar ga je uprava takrat zavrnila. Ker pa so rezultati še naprej v novi sezoni pod pričakovanji, Gorenjci trdno zasidrani na zadnjem mestu, kar pomeni povratek v drugo ligo, so se v pri Triglavu in tudi Kosić odločili za sporazumno prekinitev sodelovanja.

“Po poletnem uspehu in rezultatsko slabšem startu v novo sezono, vnovičnem porazu v tekmi iz katere bi po prikazanem morali iztržiti več, ter glede na to, da je pred klubom še praktično dve tretjini prvenstva smo ocenili, da še vedno obstaja možnost za obstanek v ligi, da pa je nujno predramiti ekipo in mogoče poizkusiti z drugačnim načinom dela. Rad bi se zahvalil igralcem za dobro sodelovanje in zaželel klubu veliko uspehov. Žal poleti nismo uspeli zadržati nekaj ključnih igralcev, kar pa je usoda klubov, ki temeljijo na vzgoji lasnega kadra. Ekipa NK Triglav je mlada, verjetno celo premlada, z nekaj izjemno nadarjenimi posamezniki, ki bodo ob dobrem delu gotovo v nogometu nekaj dosegli. Potrebujejo pa izkušnje, ki jih lahko pridobijo samo s tekmami. Sam vztrajam pri igri, ki je lepa in dinamična in v kateri lahko igralci in gledalci uživajo. Zavedam se, da je to včasih tvegano saj zahteva prevzemanje odgovornosti vsakega posameznika vendar sem prepričan, da lahko samo na takšen način vzgojimo igralce, ki so sposobni igrati tudi na višji ravni in tako pomagati sebi in klubu. NK Triglav želim v nadaljevanju veliko uspehov na začrtani poti, ki je izredno dobra, bo pa potrebno zagotoviti, da igralci ne odhajajo prehitro saj vsak odhod pomembnega igralca pomeni zastoj v razvoju moštva. Še enkrat bi se zahvalil klubu, predsedniku Fekonji in igralcem, ter vsem, ki klub podpirajo za korektno sodelovanje,” je ob slovesu dejal že nekdanje trener Triglava.

Kdo bo prevzel vodenje prve ekipe, še ni znano. Vodstvo kluba sporoča, da bo ime njegovega naslednika znano v roku 24 ur. Se morda vrača Siniša Brkić?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…