Nogometaši Mure tudi po tretjem odigranem krogu ostajajo brez zmage. Črno-beli so na domačem terenu povedli in imeli še nekaj izrazitih priložnosti za podvojitev vodstva, vendar so se v zaključku dvoboja morali zadovoljiti le s točko.


Prvi polčas obračuna v Fazaneriji bo hitro utonil v pozabo, saj igralci obeh ekip niso bili pretirano razpoloženi za igro. Nekoliko nevarnejši so bili Prekmurci, ki so si najlepšo priložnost priigrali v 18. minuti oziroma takrat jim jo je ponudila kar sama ožja obramba Ljubljančanov. Po izgubljeni žogi v nevarni coni se je do nje dokopal Staniša Mandić in prodrl pred gostujoča vrata, vendar je 26-letnik žogo z močnim strelom poslal nekaj centimetrov nad prečko Igorja Vekića. Nekaj minut kasneje so Muraši uprizorili prvo pravo napadalno akcijo, ki jo je z glavo zaključil Amadej Maroša, vendar je njegov strel z glavo bil nenatančen. Takoj v naslednjem napadu so Prekmurci zapretili še enkrat, akcijo pa je tokrat z glavo zaključil Mandić, ki pa je meril naravnost v naročje gostujočega čuvaja mreže. Ljubljančani si v prvem polčasu niso priigrali veliko zaključnih strelov. Omeniti velja le poizkus Mitje Križana, ki se je po pol ure igre odločil za prodor in ga zaključil s strelom z roba kazenskega prostora, a tudi on je meril previsoko.

Ob polčasu je domači strateg opravil eno menjavo, in sicer je namesto Mandića v igro poslal Mitjo Lotriča, ki se je po dobrem desetletju ponovno vrnil v Mursko Soboto. Drugi polčas se je začel povsem v skladu z željami domačih navijačev, saj je Mura takoj na samem začetku povedla. Po hitri akciji je Kai Cipot na približno 18 metrih žogo lepo odložil do Maroše, ki se je takoj odločil za strel in res lepo zadel za vodstvo državnih prvakov. Prekmurci so ponovno zapretili po uri igre, do zaključnega strela je iz velike razdalje tokrat prišel Alen Kozar in meril tik pod prečko, a se je Vekić izkazal z dobro obrambo in žogo odbil v kot. Domači kapetan je do strela prišel tudi pet minut kasneje in tokrat meril po tleh, žoga pa je švignila mimo številnih nog in nato tudi mimo leve vratnice ljubljanskih vrat. Novo veliko priložnost je v 76. minuti zapravil Mihael Klepač, ki je le minuto pred tem stopil na teren. Hrvat se je nenadoma znašel sam pred Vekićem, ki pa je iz dvoboja izšel kot zmagovalec. Kazen je sledila le minuto kasneje na drugi strani, ko so gostje izvedli hiter protinapad in v svoji prvi pravi akciji v drugem polčasu tudi prišli do izenačenja. Loren Maružin je prehitel celotno domačo obrambno vrsto in nato preigral še Matka Obradovića in žogo mirno poslal v prazno mrežo. To je bil sploh prvi in edini strel Ljubljančanov v okvir vrat na današnji tekmi ter strel, ki je Bravu prinesel tretjo točko po treh odigranih krogih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šuler: “Ne bo šlo brez napak, a počel jih je tudi Zahović”

Na današnji novinarski konferenci NK Maribor, na kateri smo dočakali potrditev, da Simon R…