V Stožicah bo Olimpija odigrala prvo prvenstveno srečanje po osvojiti naslova državnih prvakov, nasproti jim bodo stali Celjani. Ljubljančani po dveh odigranih krogih še nimajo zmage, z enakim izkupičkom se lahko “pohvalijo” tudi grofje.


Zeleno-beli so med tednom odigrali povratno srečanje kvalifikacij za evropsko ligo, gostovali so pri severnoirskem državnem prvaku in zanesljivo napredovali v tretji krog kvalifikacij. Celjani so v pretekli sezoni za las izgubili nastop v Evropi, popustili so predvsem v zadnjem delu sezone. Aktualni prvaki so slabo začeli sezono in med drugim ostali tudi brez trenerja Ilije Stolice. Na prvem gostovanju v Gorici so jih domači premagali z 2:0, v Krškem v dvoboju zelenih so mreže mirovale in Ljubljančani so prišli do prve točke v sezoni.

Celjani so v dosedanjih dveh krogih prav tako osvojili le točko, saj so na obeh srečanjih vodili, na koncu pa izgubili oziroma remizirali. V prvem krogu so gostovali v Kidričevem, kjer so po preobratu izgubili s stoodstotnim Aluminijem, na domačem igrišču pa so v prejšnjem krogu proti Gorici izpustili prednost dveh zadetkov in se morali zadovoljiti zgolj s točko. Boj za prvo zmago v sezoni je napovedal 20-letni napadalec Tilen Pečnik: “Zdaj moramo gledati samo naprej in nabirati točke. Led je prebit, prva točka doma. V Ljubljano odhajamo z jasnimi cilji, po tri točke. Seveda bo težko, ker Olimpija je le nek velik klub v Sloveniji. Moramo gledati pozitivno in to je to.” V pretekli sezoni so dvakrat slavili zeleno-beli, obe zmagi sta ostali v Stožicah, dvakrat pa sta si nasprotnika razdelila po točko.

Na dosedanjih 36-ih medsebojnih srečanjih so šestnajst zmag slavili Ljubljančani, sedemkrat so se veselili Celjani, še trinajstkrat pa se je tekma zaključila brez zmagovalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…