Današnji uvodni obračun je bil odigran na Ptuju, kjer sta se v derbiju kroga pomerila Drava in lendavska Nafta. Prvi polčas pred več kot petsto gledalci se je končal brez zadetkov. Že v sedmi minuti nadaljevanja pa je Jaka Bizjak poskrbel za eksplozijo navdušenja na mestnem stadionu na Ptuju, ko je povedel Dravaše v vodstvo. Le sedem minut zatem so Ptujčani utrdili svoje vodstvo, ko je Florjana Raduho ugnal Argentinec v ptujskih vrstah Cuffaro. Dvajset minut pred iztekom rednega dela so Ptujčani še tretjič zatresli lendavsko mrežo, najstrožjo kazen je v svoj drugi zadetek spremenil  Jaka Bizjak. Osem minut pred iztekom rednega dela, je Naftašem nekaj upanja v preobrat vlil Mateo Monjac, a so Ptujčani vse do izteka srečanja zadržali prednost ter se na koncu veselili še osemnajste prvenstvene zmage s katero so na lestvici prehiteli ravno lendavsko Nafto.


V Murski Soboti je gostoval ljubljanski Bravo, ki je pred približno tisoč gledalci pripravil presenečenje, in uradno potrditev črno-belih v Prvo Ligo Telekom Slovenije prestavil vsaj za en prvenstveni krog.  Že v 18. minuti je Fazanerijo utišal Haris Kadrić, ki je premagal Kristijana Matoševića. Minimalno prednost so Ljubljančani zadržali vse do zaključka prvega dela. V tretji minuti nadaljevanja so Ljubljančani še utrdili svoje vodstvo, ko je še drugič na srečanju zadel Haris Kadrić. Dobrih deset minut pred iztekom srečanja so črno-beli le uspeli premagati Igorja Vekića, za znižanje rezultata je poskrbel Rok Sirk. Le pet pred iztekom rednega dela je za izenačenje poskrbel Matic Maruško.  Vse do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako sta si Mura in Bravo razdelila po točko.

V Sežani je domači Tabor gostil novomeško Krko in prišel še dvanajste prvenstvene zmage. Kraševci so povedli že v 16. Minuti srečanja, ko je Darka Marjanovića premagala Marko Čargan. Pet minut pred iztekom prvega dela so Sežančani svojo prednost še povišali, ko je zadel Nace Kosmač. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja je Matej Potokar Krkaše vrnil v igro. Novomeščani so vse sile usmerili v napad, ter Sežančanom pustili veliko prostora, le ti so ga v končnici dodobra izkoristili, ter najprej minuto pred iztekom rednega dela še tretjič zadeli, takrat je bil natančen Leon Sever. V sodnikovem dodatku je za končni rezultat poskrbel Rok Požrl. Sežančani ostajajo na petem mestu, medtem ko je Krka zdrsnila na sedmo mesto.

Do nove zmage so prišli tudi nogometaši Kalcer Radomelj, ki so doma slavili po preobratu proti Brdom. Mlinarji so proti Brdom prišli do zmage z 3:2.

 

Rezultati 29. kroga:

Drava Ptuj : Nafta 1903 3:1 (0:0)

500; Bizjak 52`, 70`-11m, Cuffaro

Mura : AŠK Bravo 2:2 (0:1)

900; Sirk 80`, Maruško 85`; Kadrić 18`, 48`

Cherrybox24 Tabor Sežana : Krka 4:1 (2:0)

200; Črgan 16`, Kosmač 40`, Sever 89`, Požrl 91`; Potokar 59`

Kalcer Radomlje : Brda 3:2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …