Domžalčani so enotedenski razmik med tekmama Prve lige Telekom Slovenije izkoristili za skok v Ivančno Gorico, kjer so odigrali pripravljalno srečanje z domačim tretjeligašem. Domžalčani so tekmo začeli z igralci, ki na zadnji tekmi proti Krki niso dobili veliko priložnosti, Ivančani pa so srečanje izkoristili za enega zadnjih testov pred začetkom 3. SNL center, v kateri zasedajo tretje mesto na lestvici.


Domžalčani so hitro prevzeli pobudo in zadeli že v 13. minuti. Anže Jelar je poslal žogo v kazenski prostor, kjer jo je pričakal vratar Ajdin Mulalić, ki je izjemoma branil mrežo Ivančne Gorice, in jo izbil na nogo Alena Ožbolta, ki je pričel goliado v Ivančni Gorici. Že v naslednji akciji, osem minut kasneje, je padel nov zadetek, tudi tokrat je bil udeležen Jelar, ki pa se je tokrat vpisal med strelce. Po samostojnem prodoru je zatresel mrežo Mulalića. Do konca prvega polčasa so si Domžalčani pripravili še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Drugi polčas pa je bolje začel domači tretjeligaš, ki je preko starega znanca prvoligaških zelenic Mustafa Nukića znižal na 2:1. Mreži sta nato mirovali do 69. minute, ko je dobro podajo Jelarja iz kota izkoristil Žan Kumer, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Jelar je na sceno znova stopil dve minuti kasneje, ko se je po strelu z roba kazenskega prostora lahko veselil še drugega zadetka na tekmi. Zadnji žebelj v krsto domačih je v 78. minuti zabil Matej Podlogar po podaji Jorrina Johna.

IVANČNA GORICA 1:5 DOMŽALE
Nukić (55′); Ožbolt (13′), Jelar (21′, 71′), Kumer (69′), Podlogar (78′)

Ivančna Gorica: Mulalić, M. Kovačević, Arsić, Voje, Kuntarič, Šajn, G.Kovačević, Lukman, Nukić, Pene, Kongnyuy. Igrali so še: Gole, Grošelj, Vozelj. Trener: Hadžić.
Domžale: Trilles, Požeg Vancaš, Jelar, John, Žužek, Podlogar, Šišić, Horvat, Ožbolt, Korun, Kous. Igrali so še: Zupanc, Ivkić, Primc, Kumer, Blejdea. Trener: Elsner.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…