Domžalčani so dobili tudi šesto tekmo državnega prvenstva. Nejc Vidmar je tudi na Bonifiki zaklenil svoja vrata in je nepremagan že 630 minut, Koprčani pa so izgubili še tretjič zapored in so brez doseženega zadetka že dolgih 319 minut. Z edinim zadetkom je obračun v 60. minuti odločil Saša Aleksander Živec, ki je izkoristil pasivnost domačih branilcev in ne najboljše posredovanje vratarja Božidarja Radoševića.


Domžalčani, ki so na Bonifiko pripotovali brez Parkerja in že dlje časa poškodovanega Vuka, so zapretili v 6. minuti srečanja, ko je Hadžić izbil predložek Janže, ki je na daljši vratnici iskal Aneffa. Nekaj sekund je nekoliko z leve sprožil še Požeg Vancaš, a Radošević ni imel težav z obrambo. V 10. minuti je z lepim preigravanjem zablestel še Majer, ki se je nenadoma znašel v domačem kazenskem prostoru, a nato do pravega zaključka akcije ni prišlo. V 16. minuti pa izredna priložnost kanarčkov. Z 22 metrov je najprej silovito sprožil Guberac, domžalski vratar Vidmar je žogo odbil, a se je do nje prvi prebil Štromajer, ki pa je z bližine stresel zgolj prečnik. V 21. minuti borbenosti Horića ni izkoristil Husmani, ki je streljal nekoliko z desne, a žoge ni najbolje zadel, zato je le-ta po diagonalnem strelu končala v rokah Radoševića. Slednji ni imel težav niti štiri minute kasneje, ko je z roba kazenskega prostora meril Živec. Druga polovica polčasa ni prinesla priložnosti, omeniti velja zgolj strelj Črnigoja, ki je v 36. minuti sprožil z 20 metrov, a se mu je Horić pravočasno vrgel pod noge in blokiral strel.

Drugi polčas so bolje odprli domači nogometaši, v drugi minuti nadaljevanja je po podaji Ivetića Palčič z glavo meril preko vrat. Po vmesnih razburjenih v domačem taboru, so Domžalčani zapretili v 59. minuti, ko je nepopustljivi Požeg Vancaš osvojil žogo na desni strani igrišča in v nadaljevanju zaposlil Živca, ki pa žoge ni najbolje zadel in ta je končala v naročju Radoševića. Že minuto zatem je Živec v svoji tipični akciji, po desni strani prodrl v kazenski prostor, izkoristil mlačno posredovanje Blažiča in Hadžića ter s strelom v bližnji kot matiral vratarja Radoševića, ki bi pravtako lahko bolje posredoval. V 66. minuti je z razdalje poizkušal še Majer, meril v daljši kot domačih vrat, a je žoga za malce zgrešila levo vratnico. Dve minuti zatem se je za strel s še večje razdalje odločil tudi Črnigoj, a je strel zletel preko vrat. Domači strateg Vanoli je skušal z menjavami spremeniti potek srečanja, a so se Domžalčani dobro postavili na svoji polovici. Domžalčani so bili znova nevarni v 80. minuti, ko je po kotu Janže na prvi vratnici z glavo podaljšal Maksimović, na drugi vratnici pa je Halilović izbil v kot. Koprčani so v zadnji minuti rednega dela srečanja ostali še brez Hadžića, ki mu je sodnik Žnidaršič po prekršku nad Živcem pokazal rdeči karton. Kljub temu so imeli domači še eno priložnost, v prvi minuti dodatka je z razdalje sprožil Štulac, a meril mimo leve vratnice. Zadnja priložnost na tekmi je pripadla Koprčanom, z glavo pa je po podaji s kota sprožil kar Radošević, ki se je v lovu po zadetku podal pred gol Domžal, a je bil domači vratar po strelu z glavo premalo natančen.

Foto: Nicky Kristl

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…