Nogometaši kranjskega Triglava so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (1:1).


* Športni center, sodniki: Antič, Bensa in Černe.
* Strelci: 0:1 Gnezda Čerin (8./11 m), 1:1 Udovič (17.), 1:2 Kolobarić (58.), 1:3 Podlogar (79.), 1:4 Podlogar (87.)
* Triglav: Čadež, Šalja, Crnov, Arh Česen, Udovič (od 83. Gajić), Mlakar (od 79. Svraka), Rogelj, Kryeziu, Tijanić, Mertelj, Majcen.
* Domžale: Mihelak, Žužek, Morris, Čeh (od 60. Repas), Kolobarić (od 77. Podlogar), Dobrovoljc, Pečnik (od 60. Vuk), Rom, Gnezda Čerin, Urbančič, Svetlin.
* Rumeni kartoni: Kryeziu, Udovič; Kolobarić, Dobrovoljc.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Domžalah je bila sprva pod velikim vprašajem, saj se je pred tekmo ulilo kot iz škafa, voda pa je stala po celotnem igrišču. Začela se je z enourno zamudo in je bila na meji regularnosti. Gledalci so navkljub težkim razmeram videli pet golov in na koncu zmago mladih Domžalčanov.

Trener Domžal Simon Rožman je na od prve minute priložnost ponudil petim mladincem, sestavil je enajsterico, ki je v povprečju štela manj kot 20 let. Fantje so pokazali, da lahko igrajo in zmagujejo tudi brez Senijada Ibričića in Shamarja Nicholsona, niz tekem brez poraza so podaljšali na osem.

V sedmi minuti je Tilen Pečnik padel ob enem od kranjskih branilcev, sodnik Mihael Antič je hitro pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Adam Gnezda Čerin in jo rutinirano poslal v gol.

Tri minute kasneje se je v priložnost znašel Gaber Dobrovoljc, meril je čez prečko.

V 15. minuti se je dobrem položaju pred golom Domžal znašel Luka Majcen, a ga je tik pred zaključkom zaustavila kar voda.

Dobro minuto kasneje so triglavani izenačili. Nekaj odbijanja v kazenskem prostoru se je pri Gašperju Udoviču, ki je z levo nogo zadel za 1:1.

V 32. minuti se je Tilen Mlakar znašel iz oči v oči s Klemnom Mihelakom, mladi vratar Domžal pa mu je strel izvrstno ubranil.

Takoj po začetku drugega polčasa je zunanji del mreže stresel Ivan Crnov, nekaj trenutkov kasneje je na drugi strani igrišča z razdalje poskusil Gnezda Čerin. Žan Žužek je močno proti golu udaril v 54. minuti, žoga je le za malo zgrešila cilj.

Po slabi uri igre sta novo vodstvo Domžal zrežirala mladinca in debitanta – Mark Čeh in Dario Kolobarić. Prvemu je strel blokiral eden od kranjskih branilcev, odbitek pa je v gol pospravil Kolobarić.

V 70. minuti je akcijo gostov zaključil Žiga Repas, žogo pa za las poslal mimo leve vratnice.

Ob koncu tekme je dvakrat zadel še Matej Podlogar. V igro je vstopil v 77., v 79. minuti pa je bil z glavo najbolj spreten pred golom Kranja. V 87. minuti je med branilci Triglava slalomiral Slobodan Vuk, nato pa prepustil žogo Podlogarju, ki je brez težav zadel za končnih 4:1.

Kranjčani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo gostili Maribor.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…