Domžalski prvoligaš je eden tistih klubov, ki na svojih treningih pogosto preizkuša sposobnosti prostih nogometašev. Nič drugače ni niti v tokratnem prestopnem roku, trenutno se na preizkušnji mudita Francoz Benjamin Morel in Avstralec Kaz Patafa.


Starša Kaza Patafe prihajata iz Hrvaške oziroma Laosa, danes 25-letni ofenzivni vezist pa se je v Evropo preselil že pri šestnajstih letih, ko ga je v svoje vrste zvabila lizbonska Benfica, kjer pa svojega bogatega potenciala ni uspel razviti. Nekdanjega kapetana reprezentance do 17 let je pred leti pohvalil tudi zdajšnji selektor Avstralije Ange Postecoglou, Guus Hiddink pa ga je leta 2006, pred Svetovnim prvenstvom v Nemčiji, povabil na trening najbolj talentiranih nogometašev. Patafta je med leti 2009 in 2011 igral za avstralskega prvoligaša Newcastle Jets, nazadnje pa je nosil dres avstralskih nižjeligašev Canberre in Sydney Uniteda, ki sta sicer kluba avstralskih Hrvatov.

27-letni Benjamin Morel se najbolje znajde na poziciji levega krila, ki je bil nazadnje član francoskega nižjeligaša Granvilla, v sezoni 2010/11 pa je v dresu Caena odigral tudi osem tekem v francoski Ligue 1. Sezono kasneje se je v dresu Clermonta preizkušal tudi v drugem razredu francoskega nogometa in na petnajstih tekmah dosegel tudi dva zadetka, zatresel je mreži zdajšnjih prvoligašev Bastie in Reimsa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…