Domžalčani so dobili prvo uradno tekmo v novi sezoni ter nadaljevali niz pozitivnih iger v Novi Gorici, kjer  so zadnjič izgubili maja 2011. Goričani so kljub solidni igri izgubili še drugo uradno tekmo v sezoni ter tako v ne prav pozitivnem ozračju pričakujejo povratno tekmo z Norvežani. Tekmo, ki je potekala v dokaj vročem vremenu, je na tribunah spremljalo le nekaj več kot 350 gledalcev.


Srečanje so bolje začeli domačini. Najprej je imel polpriložnost Arčon, ko je poslal predložek z leve strani,  žoga je oplazila domžalskega branilca, spremenila smer, a je Vidmar ostal zbran in je žogo brez težav ulovil. Še lepšo priložnost je Arčon imel v 8. minuti, ko so Goričani ukradli žogo na polovici gostov, nato pa je Arčon lepo prodrl v kazenski prostor, kjer pa je meril nenatančno, mimo gola vratarja Vidmarja. Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila že čez dve minuti, ko so Domžalčani povedli. Husmani je lepo podal v kazenski prostor, kjer je pritekel Ožbolt, na katerega je goriška obramba popolnoma pozabila, mladi domžalski up pa je z glavo lepo zadel v levi kot vrat nemočnega vratarja Simčiča. To je bila v prvem polčasu edina res lepa priložnost gostov. Do konca polčasa sta se obe ekipi izmenjavali v posesti žoge, ampak kar nekaj časa ni bilo priložnosti. V 33. minuti so imeli domačini prek Majcna priložnost za izenačenje. Novinec v goriški vrsti je bil po globinski podaji spretnejši od domačih branilec, z roba kazenskega prostora streljal v bližnji kot, a je Vidmar žogo poslal v za gol. Do konca polčasa so imeli domačini še eno lepo priložnost, po predložku Široka je z glavo meril Žigon, a bil za las nenatančen. Na drugi strani je poskušal Živec po lepem prodoru, vendar meril preveč po sredini gola.

Drugi polčas je bil še manj bogat z priložnostmi kot prvi. Domačini so svojo najlepšo zapravili že v drugi minuti nadaljevanja, ko je po lepi akciji z desetih metrov čez gol gostov zaključil Žigon. Na drugi strani bi lahko v 51. minuti s svojim drugim zadetkom zmago gostov potrdil Ožbolt, a je po podaji z desne strani z bližine meril malce mimo desne vratnice. Po tej priložnosti so gostje bolj ali manj prežali na protinapade, vrtnice pa niso imele recepta, kako prebiti trdno gostujočo obrambo. Tudi vse tri zamenjave domačemu trenerju Apolloniju niso prinesle želenega učinka, prav nasprotno, bolj kot se je tekma prevešala proti koncu manj nevarni so bili, verjetno je to tudi posledica tekme v Moldeju, ki so jo odigrali pred tremi dnevi. Kljub temu pa je imel aktivni Žigon, po lepem prodoru po desni strani priložnost, a je bil zanesljivi Vidmar znova na mestu.  Domžalčani bi lahko dokončno potrdili zmagovalca že veliko prej, ampak so bili vsakokrat v protinapadih nezbrani ali nenatančni. Tako je bilo tudi v 77. minuti, ko je po podaji Vancaša, z roba kazenskega prostora meril Jelar, njegov strel pa je zletel mimo desne vratnice. Do konca tekme si Goričani večjih priložnosti niso več pripravili in ostalo je pri zmagi gostov.

Gorica plačuje davek neizkoriščenih priložnosti, saj je tudi danes predvsem v prvem polčasu zgrešila preveč priložnosti. Poleg tega pa se jim pozna, da imajo ozek kader, ki ne ponuja pravih alternativ na klopi za rezervne igralce. Že v četrtek jih čaka povratna tekma z Moldejem, kjer se bodo poizkušali vsaj dostojno posloviti od Evrope, v drugem krogu prvenstva pa bodo gostovali v Novem mestu. Domžalčani so lahko zadovoljni s tremi točkami, igra pa še ni bila na nivoju, kakršnega si želi njihov strateg Elsner. Predvsem zbranost v napadu bodo morali izboljšati, da se ne bo ponavljala zgodba iz lanske sezone, ko so zapravili preveč priložnosti. V drugem krogu bodo na domačem igrišču pričakali igralce Celja.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…