Danes se bosta v Velenju zaostalo srečanje 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije odigrala Rudar in Domžale. Gre za dvoboj sosedov iz prvenstvene lestvice, ki pa ju loči velikih devet točk. Srečanje se bo na Mestnem stadionu Ob Jezeru pričelo ob 15.00 uri, pravico pa bo delil Roman Glažar.


Velenjčani, ki bodo tokrat gostili izjemno razpoložene Domžalčane, so v zadnjem prvenstvenem krogu remizirali v Novi Gorici, pred svojimi navijači pa nazadnje vknjižili vse tri točke proti Celju. Knapi se bodo zoperstavili favoriziranim Domžalčanom skoraj v popolni postavi, saj bo zaradi kazni manjkal le Jaka Bijol. Velenjčane čaka tokrat izjemno zahtevna naloga, saj se Domžale nahajajo v izjemni formi, a knapi so oba letošnja medsebojna obračuna dobili. V Velenju so slavili z 2:1, v Domžalah pa z 0:1, kar lahko varovance Marijana Pušnika, da dodatnega elana, da bi prekinili niz Domžalčanov, ki bodo v Velenju lovili že deseto prvenstveno zmago.

Domžalčani se v Velenje odpravljajo z željo nadaljevati svoj niz neporaženosti, ki traja še od lanskega dvoboja 28. oktobra, ko so nazadnje točke oddali Mariboru. Domžale so nazadnje slavile v Krškem, ko je tik pred koncem srečanja zadel Hodžič. Domžale bi se z novo zmago na lestvici zavihtele pred Maribor na drugo mesto, ter Velenjčanom pobegnile že na dvanajst točk prednosti. Pred srečanjem v Velenju je za uradno spletno stran Domžal mladi vezist Nermin Hodžič poudaril, da se v Velenju obeta zanimiv dvoboj: »Najpomembnejši bo naš pristop. Čaka nas nov zahteven obračun in odličen nasprotnik, ki nam je v tej sezoni zadal dva poraza. Smo zelo motivirani in željni nadaljevanja pozitivnega niza. Od prve minute bomo krenili napadalno in agresivno, saj želimo hitro prevzeti pobudo. Obeta se zanimiv dvoboj, ki se ga že veselimo. Morali bomo biti na maksimalnih obratih. In osredotočeni do zadnje sekunde.«

Bo Velenjčanom uspelo še s tretjo zmago v letošnji sezoni prekiniti Domžalski niz? Ali bodo Domžalčani nadaljevali z bleščečimi rezultati in slavili še desetič zapored?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…