Dvoboj šestega kroga Prva liga Telekom Slovenije bo odigran v Športnem parku Domžale, kjer Domžalčani pričakujejo aktualne prvake, Olimpijo. V sezono so bolje krenili rumeni, ki trenutno zasedajo tretje mesto, a so kljub le petim odigranim krogom doživeli kar nekaj pretresov. Pri Ljubljančanih so se na podlagi rezultatov v evropskih kvalifikacijah nadejali, da so začetno “krizo” že prebrodili, vendar so v petih krogih osvojili zgolj pet točk, kar jih uvršča na sedmo mesto.


Domžale tudi v letošnji sezoni znova kažejo prepoznavno napadalno igro, vendar so po presenetljivem izpadu iz evropskih kvalifikacij, na zadnjih treh dvobojih doživeli dva poraza. Proti Olimpiji bodo želeli popraviti učinkovitost, saj v Gorici kljub številnim priložnostim niso uspeli premagati domačega vratarja. Med tednom so se zgodile številne spremembe v zasedbi Domžal, saj sta se moštvu znova pridružila Slobodan Vuk in Matej Podlogar. Dvoboj z aktualnimi prvaki je napovedal branilec Matija Rom: “Tekme z Olimpijo so vselej nekaj posebnega, navsezadnje gre za dvoboj z aktualnim državnim prvakom. Vsekakor bodo gostje zelo motivirani, tudi zavoljo dejstva, da sezone niso odprli najbolje. A so dobro igrali v evropskih okvirjih, kjer so dosegli nekaj res visokih zmag. Mi bomo na obračun nedvomno dobro pripravljeni, želja je seveda zmaga. Z njo bi radi popravili vtis po nedeljskem porazu z Gorico, proti kateri smo nesrečno izgubili. Pripravili smo si serijo priložnosti, a jih žal nismo izkoristili. Verjamem, da se nam bo to prej ali slej poplačalo, upajmo, da prvič že v nedeljo.“

Nova težka naloga čaka zeleno-bele, ki so kljub igralcu več na srečanju proti Spartaku iz Trnave izgubili z 0:2. V napadu Ljubljančanov se je znova ustavilo, saj tako proti Mariboru kot Slovakom niso uspeli premagati nasprotnikovega vratarja. To je že šesto srečanje v sezoni, ko Olimpija ni uspela doseči zadetka. V napadu so se medtem okrepili s Portugalcem Joaquimom Lupeto. Nogometaši Olimpije imajo na Domžale lep spomin, saj so ravno tam v lanski sezoni osvojili naslov prvakov, ko je bil z bele točke uspešen Rok Kronaveter. V medsebojnih dvobojih so boljši Ljubljančani, ki so slavili 18 zmag, Domžale so jih vpisale deset, osem srečanj pa se je zaključilo brez zmagovalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…