Štirindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo z dvobojem v Športnem parku Domžale odprli Domžalčani in nogometaši Olimpije. Rumeni so v drugem delu sezone gostili dve domači srečanjih in na obeh tudi slavili. Gostje iz Ljubljane se na prvenstveni lestvici nahajajo mesto višje in imajo devet točk prednosti. 


Pred reprezentančnim premorom so nogometaši Domžal gostovali v Novi Gorici, od koder so se kljub vodstvu, domov vrnili brez točk. Domači bodo skušali priti do nove zmage nad Olimpijo, katere niso uspeli premagati na zadnjih štirih dvobojih. Pred odhodom na zimski premor sta se nasprotnika pomerila v Stožicah in ponudila atraktivno igro, dvoboj pa se je končal z rezultatom 4:4. Napade rumenih organizira tudi hrvaški nogometaš Tonči Mujan, ki pričakuje novo poslastico za gledalce: “V dvoboj se podajamo z namenom, da znova udejanjimo našo idejo po napadalnem in atraktivnem nogometu. Čaka nas zahtevna naloga, a smo nanjo pripravljeni. Reprezentančni premor nam je omogočil dovolj časa za uigravanje določenih taktičnih zamisli, po katerih smo v preteklosti že posegli in z njimi tudi bili uspešni. Prepričan sem, da se obeta zelo dobra tekma, ki bo zanimiva za gledalce.“

Kako nevarni so lahko Domžalčani, se zaveda tudi trener Olimpije, Robert Pevnik: “Vemo, da so Domžale odlična ekipa in da v spomladanskem delu prvenstva še niso pokazali vsega, kar znajo. Čaka nas izredno težka tekma, ampak mislim, da smo odlično izkoristili reprezentančni premor in smo maksimalno pripravljeni na ta dvoboj. Verjamem, da imamo kvalitetnejšo ekipo, to pa bomo morali pokazati tudi na igrišču. Domžalčani imajo odlično selekcijo in bodo nevarni od vsepovsod, tako da svoje taktike ne gradimo na posameznikih. Ne smemo jim dovoliti, da se razigrajo, in ne smejo dobiti občutka, da lahko zmagajo.” Pred reprezentančnim premorom so se zeleno-beli pomerili z vodilnim Mariborom, na koncu pa so se morali zadovoljiti zgolj s točko. Zmaji za prvim mestom zaostajajo deset točk, a kot je po zadnjem srečanju dejal Pevnik, se s svojimi varovanci še ne mislijo predati. 

Domžalčanom na lestvici sledita Aluminij in Celje, ki imata zgolj točko manj, zato morajo rumeni priti do ugodnega izzida, s katerim bi ohranili položaj na lestvici. Olimpijo še v drugem zaporednem dvoboju čaka težka naloga in bi ob novem spodrsljaju svoje možnosti za obrambo naslova še zmanjšali. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…