[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=591]

Obračun med Domžalčani in Koprčani bi lahko postregel z dosti boljšo predstavo, kot je na koncu. Glede na nujnost zbiranja točk v obeh taborih smo pričakovali manj taktiziranja in več napadalnosti. Prvi polčas je še bil na solidnem nivoju, v drugem sta bili obe ekipi preveč anemični, predvsem je to veljalo za gostujoče moštvo, ki bi moralo pokazati več želje po zadetku, v kolikor še imajo ambicije po naslovu državnih prvakov.


V uvodnih minutah je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Nobena od ekip ni želela preveč tvegati in priti v zaostanek že v prvih minutah. Prvo nevarno akcijo na srečanju so izpeljali domačini, ko je Saša Aleksander Živec lepo prišel v kazenski prostor in ko so vsi na stadionu pričakovali, da bo žogo spravil do osamljenega Parkerja, je Živec preveč okleval in od gola ni bilo nič. Koprčani so imeli v prvi polovici polčasa žogo več v svoji posesti, a je bila to bolj jalova premoč, saj si niso priigrali niti ene omembe vredne akcije, vse do 24. minute, ko so povedli. Po preigravanju in prodoru Domna Črnigoja, ki je poskrbel za zmedo v domžalski obrambi, je žoga prišla do Gorana Galešića, ki je iz desne strani igrišča podal pred gol, tam je slabo posredoval domači čuvaj mreže Vidmar, ki je žogo z zadnjimi močmi odbil v prečko, Matej Palčič pa ni imel težkega dela žogo z glavo poslati v nebranjeno mrežo. Po vodstvu gostov Domžalčani niso imeli več razloga za obrambno igro in so sramežljivo pokazali svoje ambicije po zadetku in v 36. minuti tudi dočakali izenačenje. Po biljardu pred koprskim kazenskim prostorom je do žoge prišel Saša Aleksander Živec, jo popeljal nekoliko desno in iz desne strani kazenskega prostora s pomočjo leve vratnice matiral Simčiča, ki je bil nemočen ob izredno natančnem strelu.

Igra v izdihljajih prvega polčasa je obetala zanimivejše in bolj dinamično nadaljevanje, a to so bile le pobožne želje gledalcev. Igra je bila še previdnejša, podaje manj natančne, nobeno od moštev pa ni želelo preveč tvegati. O slabi igri nazorno priča podatek, da je po prvi pravi priložnosti padel tudi gol, ki ga je v 77. minuti iz prostega strela dosegel bivši Muraš, Erik Janža. Malo za tem je imel priložnost za zadetek tudi domači kapetan Darko Zec, ki je atraktivno iz škarjic stresel stičišče vratnice in prečke. Ko smo pričakovali koprski nalet na domžalski gol, je malce pred zadnjim piskom sodnika Juga, zadel še rezervist Aneff, ki je izkoristil nezbranost koprske obrambe in razblinil vse koprske upe po uspehu v Športnem parku ob Kamniški Bistrici. Zmaga bo Domžalčanom nedvomno dala novega zaleta v borbi za preboj na mesta, ki v naslednji sezoni vodijo v evropska tekmovanja, Koprčani pa glede na to, da so v zadnjih dveh tekmah iztržili le eno točko, nekoliko izgubljajo stik z vijoličastimi v borbi za naslov prvaka.

Avtor: Gašper Krvina

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…