Domžale v tej sezoni še ne poznajo zmage in se z zgolj eno točko nahajajo na zadnjem mestu lestvice. Varovanci Simona Rožmana se nahajajo v veliki krizi, čeprav so na začetku sezone igrali celo kvalifikacije za Ligo Evropa in izpadli v drugem krogu proti močnemu Malmöju. Veliko slabše pa jim gre v prvenstvu, ko so na štirih tekmah zabeležili eno samo točko.


Domžalčani se nahajajo v globokem breznu, iz katerega se bodo skušali izkopati na tekmi z Bravom. Veliko težav imajo Ravbarji predvsem v obrambi, saj prejemajo izrazito preveč golov. To se je pokazalo tudi na zadnji tekmi s Celjem, kjer so Grofje zadeli kar petkrat. Vratar Grega Sorčan, ki bi moral biti ena večjih pridobitev letošnje sezone, še ni pokazal svoje prave kvalitete. Preveč napak si dovolijo tudi branilci, ki botrujejo velikemu deležu prejetih zadetkov.

Gostje iz mesta ob Kamniški Bistrici so se v zadnjih dneh poslovili od dolgoletnega člana Gabra Dobrovoljca, ki ga bo moral nadomestiti nekdo drug. Okrepili pa so se na sredini, kjer bo po novem igral nekdanji kapetan Celja, Janez Pišek. Ker so Domžalčani v tej sezoni prejeli že 13 zadetkov, se bodo morali proti prav tako neprepričljivemu Bravu močno potruditi predvsem v fazi branjenja. Rumeni zopet veliko stavijo na svojega kapetana Senijada Ibričića, ki si je proti Celju privoščil veliko napako, a je tudi dvakrat zadel.

Na drugi strani niti Bravo ne uživa blešče forme. Na zadnji tekmi so izgublili proti Aluminiju, nato pa so izpadli še iz pokalnega tekmovanja. Ljubljančani tako kot gostje zasedajo konec lestvice, saj se nahajajo na nizkem osmem mestu. Tudi sami imajo veliko težav v obrambi in tudi zadetkov ne dosegajo prav pogosto.

To bo zanimiv obračun ekip, ki zasedata osmo in deseto mesto, zato bo še kako pomembno, da ena ali druga ekipa izkoristi slabo formo nasprotnika. Nobena od obramb v letošnjii sezoni ne blesti, zato bosta morali obe ekipi predvsem v tej prvini igre pokazati več zbranosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…