Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske nogometne lige na gostovanju v Rusiji s tamkajšnjo Ufo igrali neodločeno 0:0.


* Stadion Neftyanik, gledalcev 11.210, sodniki Rumšas, Sužiedelis, Snarskis (vsi Litva).
* Ufa: Belenov, Jokić, Salatić, Živogljadov, Paurević, Tumasjan, Nedelčaru, Igboun Sylvester, Tabidze, Krotov (od 46. Fatai Kehinde), Obljakov (od 76. Carp).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Bizjak, Ibraimi (od 83. Nicholson), Ibričić (od 89. Žužek), Melnjak, Kirm, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Husmani.
* Rumeni kartoni: Tabidze, Jokić, Nedelcearu, Nedelcearu; Čerin, Husmani.
* Rdeč karton: /

Domžalčani so v dvoboju z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić, ki je tudi kapetan ekipe, prišli do ugodnega izida na srečanju brez zadetkov. Tekma je potekala v veliki pripeki in že po pol ure je litovski sodnik Donatas Rumšas dosodil odmor za osvežitev.

Obe ekipi sta skušali v prvem delu z nekaj akcijami presenetiti tekmece, vendar nista bili uspešni. V tretji minuti sodnikovega dodatka prvega dela je po podaji Jokića z leve strani pred vrati Gruzinec Jemal Tabidze poslal neugodno žogo, ki jo je s črte gola odbil Tilen Klemenčič.

Jokić je v začetku drugega polčasa zaradi prekrška nad makedonskim reprezentantom Agimom Ibraimijem dobil rumeni karton, kar je bil drugi opomin sodnikov ruskim predstavnikom nad Ibraimijem. V 71. minuti je zaradi prekrška nad Lovrom Bizjakom rumeni karton prejel še Ionuc Nedelcearu.

Takoj nato je Senijad Ibričić s prostega strela poslal žogo pred vrata tekmecev, kjer jo je v kot z desne strani odbil Veroljub Salatić, nekdanji švicarski mladinski reprezentant iz Zvornika v Bosni in Hercegovini. Po podaji Ibraimija je nato na drugi vratnici z glavo streljal Andraž Kirm. Pred vrati je bil Lovro Bizjak, žoga pa je zletela za las mimo leve vratnice.

Deset minut pred koncem tekme je Nigerijec Emeka Igboun Sylvester pobegnil domžalski obrambi, podal v sredino kazenskega do Ivana Paurevića, ki je bil sam pred vratarjem Milićem, a se je izkušeni čuvaj mreže Domžal izkazal z dobrim posredovanjem.

Domžalčani so v prvem krogu izločili Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine. V primeru uspešnega nastopa tudi na povratni temi, dvoboj bo naslednji četrtek v Domžalah ob 20.30, bodo v naslednjem krogu igrali z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburško ekipo Progres Niederkorn.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …