Domžale nadaljujejo s pozitivno tradicijo tekem v Novi Gorici, kjer so orožja zadnjič položili maja 2011. Tokrat so, tudi z malce sreče, znova premagali domačine. Odločil je protinapad v drugem polčasu in zadetek Parkerja. Goričani so lahko zadovoljni z igro, a na koncu štejejo le točke.


Začetek tekme ni bil preveč atraktiven, igra je bila raztrgana in z obilico prekrškov. Je pa prva resnejša akcija gostov prinesla prvi zadetek na tekmi. Parker in Janža sta na levi strani izpeljala lepo akcijo, Vanin pa je podrl prodirajočega Janžo. Prosti strel s približno 20 metrov, z leve strani igrišča, je mojstrsko izvedel Korun, čez živi zid meril v desni zgornji kot vratarja Simčiča, ki je bil povsem nemočen. Po vodstvu gostov so skušali domačini vzpostaviti ravnotežje, ampak lepše priložnosti so tudi v nadaljevanju imeli gostje, tako sta v razmiku nekaj minut s streli poizkušala Vuk in razigrani Parker, a je prvi meril mimo gola, poizkus Parkerja pa je Simčič brez težav ubranil. So se pa domačini v igro vrnili v 24. minuti, ko je Pasqualini poslal oster predložek z leve strani, Vidmar je žogo izpustil, Majcen pa je žogo poslal v prazno mrežo ter poravnal izid. Do konca polčasa so bili za odtenek boljši domačini, ki pa resnejših priložnosti niso imeli. Omeniti velja zgolj poizkus Vetriha, ki je meril mimo vrat, ter prosti strel Innocentija, ki je poizkušal presenetiti Vidmarja, a se mu strel ni najbolje izšel. Kljub temu pa je bilo na igrišču izjemno vroče, saj se je iskrilo že od samega začetka tekme, izbruh pa je sledil v 44. minuti, ko je Parker brez žoge z komolcem udaril  Džuzdanovića. Domačini so zahtevali izključitev, sodnik Ponis pa je Parkerju pokazal rumeno kazen.

Tudi drugi polčas je ponudil nekaj živčnosti, obenem pa smo videli zgolj dve resnejši akciji. Odločitev o zmagovalcu je padla v 64. minuti. Goričani so bili v akciji, a so gostje prestregli žogo, domačini so zahtevali igranje z roko, a se je igra nadaljevala. Tako je sledil hiter protinapad, v katerem so gostje z globinsko podajo zaposlili hitrega Parkerja, ki je brez težav ukanil domačega vratarja ter postavil končni izid. Domačini so pri sodniku ostro protestirali, ampak ni pomagalo. Po zadetku so se gostje pomaknili globoko na svojo polovico, Goričani pa so narekovali ritem igre, imeli precejšnjo terensko premoč, ampak do pravih priložnosti niso prišli. Poizkušali so preko Pasqualinija, ki je namenil poslati predložek, ampak žogo slabo zadel, tako da je le-ta letela proti vratom gostov, a je bil Vidmar na mestu ter žogo izbil. Tekma se je končala z zmago gostov, ki so s tremi točkami potrdili jesenski naslov in ostali v trdnem vodstvu.

Goričani so lahko zadovoljni z igro, saj so na igrišču pokazali precej več kot Domžale. Predvsem zadnje pol ure so prevladovali, ampak znova niso mogli zadeti. V domačem taboru bo verjetno nekaj pripomb tudi čez delo sodnika Ponisa, a to kaj prida ne bo pomagalo. V zadnjem jesenskem krogu Gorica gostuje v Novem mestu, kjer se bodo s Krko pomerili za osmo mesto na lestvici. Gostje so še enkrat več pokazali, da se v Novi Gorici počutijo odlično. Igra sicer ni bila na najboljšem nivoju, ampak pomembne so zgolj točke, tako da ostaja prednost pred najbližjim zasledovalcem, to je po porazu Olimpije le še Maribor, nespremenjena. V zadnjem krogu doma igrajo proti nepremaganim Celjanom, ki so jim zadnji poraz zadali ravno Domžalčani. Če jim bo to uspelo še enkrat pa bomo izvedli čez teden dni.

Avtor: Rok Fakin
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …