[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=763]

Nogometaši Gorice in Domžal so se na uvodni tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije še tretjič v tej sezoni razšli z neodločenim izidom. Najprej so domači nogometaši premoč kronali v 21. minuti, ko je po podaji Joshue Parkerja zadel Sasha Aneff, v drugem polčasu pa so gostje uspeli izenačili, ko je Francesco Finocchio iz obrata z roba kazenskega prostora premagal domžalskega vratarja Nejca Vidmarja.


V obračun so veliko bolje krenili Domžalčani, ki so pokazali popolnoma drugačen obraz kot pred nekaj dnevi v Kranju, kajti prvič so sprožili že v uvodu 2. minute, ko je po podaji Požeg Vancaša iz 27 metrov sprožil Husmani, a meril preveč po sredini in Cordaz je uspel odbiti preko vrat. V 16. minuti se je v priložnosti znašel Aneff, potem ko je predložek najprej poslal Janža, a so gostje izbili, nakar je z novo podajo pred gol poizkušal Majer, Aneff pa je iz težkega položaja z glavo streljal preko vrat. Šest minut zatem pa so Domžalčani povedli, Parker je krenil po desni strani igrišča in s povratno podajo zaposlil osamljenega Aneffa, ki sta mu Vanin in Kavčič pustila preveč prostora, kar je Urugvajec s pridom izkoristil in s strelom v spodnji desni kot matiral nemočnega Cordaza. Domači so imeli priložnost za povišanje že dve minuti po uvodnem zadetku, ko je iz roba kazenskega prostora sprožil Majer, a je Cordaz ukrotil strel mladega vezista. V 28. minuti so prvič sprožili tudi gostje, a je Coda slabo izvedel prosti strel iz dobrih 26 metrov in meril visoko preko vrat. Še lepšo priložnost pa je v 31. minuti zapravil Lapadula, ki je po predložku Bazzoffie pred golom domačih zgrešil žogo. V zaključku tekme pa so pobudo znova prevzeli domači, Požeg Vancaš in Šišić sta najprej zgrešila okvir vrat, slednji pa je preprečil še drugo veselje Aneffu, ki je v 39. minuti iz roba kazenskega prostora z lepim strelom zadel stičišče leve vratnice in prečnika. Prvi polčas se je tako zasluženo končal z vodstvom Domžal, saj si Primorci v prvem delu tekme niso pripravili nevarnejše priložnosti.

V drugem polčasu se je razmerje moči na igrišču le nekoliko spremenilo, predvsem po vstopu Finocchia in Vetriha. Še pred tem se je v priložnosti znašel domžalski rezervist Gorenc Stanković, ki je v 52. minuti po silovitem strelu z 23 metrov sprožil mimo leve vratnice gostujočih vrat. V 57. minuti morda celo najspornejši dogodek na tekmi, Parker je po globinski podaji pobegnil goriški obrambi, Gigli pa ga je v zadnjem trenutku zaustavil z vlečenjem, a je sodnik Glažar branilcu Gorice pokazal le rumeni karton. Razburjenje v domačem taboru ni pomagalo, še več, gostje so v 65. minuti prišli do izenačujočega zadetka, potem ko je na vrhu kazenskega prostora žogo lepo sprejel Finocchio in zadel po strelu iz obrata. Domžalčani se niso predali in so iskali zadetek za novo vodstvo, a je bil Cordaz vselej na mestu. V 69. minuti ni imel težav ob poizkusu Požeg Vancaša, ki je meril iz velike razdalje, dve minuti zatem pa se je izkazal po lepi akciji Parkerja in Šišića, ki je meril v spodnji levi kot gostujočih vrat. Nato so sledile minute, ki so pripadle Gorici. Najprej je po predložku Široka z glavo poizkušal Vetrih, a je bil Vidmar na mestu, po predložku iz kota pa je bil na bližnji vratnici najvišji Kavčič, a meril mimo vrat. V 85. minuti pa je sodnik Glažar za začudenje poskrbel še v gostujočem taboru, saj je padec Lapadule ocenil kot simuliranje in mu pokazal še drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. Aktivni Požeg Vancaš pa je imel še zadnjo priložnost na tekmi, potem ko je v 89. minuti nevarno meril iz 18 metrov, žoga pa je švignila mimo desne vratnice.

Rezultat se do konca tekme ni spremenil, ostalo je pri 1:1, zato sta si obe ekipi razdelili točko, s katero so bili v goriškem taboru bolj zadovoljni kot pa Domžalčani, ki so po usodnem porazu v Kranju in po današnjem remiju, kot kaže, že ostali brez nastopov v evropskih tekmovanjih. Domžalčani bodo v naslednjem krogu v soboto gostili trenutno predzadnjo Krko, Goričani pa pričakujejo prebujeni Zavrč.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…