V 15. krogu Prve lige Telemach sta se v domžalskem športnem parku pomerila Domžale in Aluminij. Zadnjeuvrščeni Kidričani bi se z zmago odlepili od dna lestvice, domačini pa bi v primeru osvojitve vseh točk vsaj za kratek čas skočili na 6. mesto. Ob Kamniški Bistrici tokrat ni bilo zmagovalca.


V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši gostje. Mreža se je prvič zatresla že v 10. minuti, ko je vratarja Ajdina Mulalića premagal Jaka Bizjak, vendar zadetek zaradi prepovedanega položaja Harisa Kadrića ni bil priznan. Sedem minut kasneje je domača vrata ogrozil Aljaž Krefl, ki je v kazenskem prostoru prišel do strela, a je zgrešil gol. V 23. minuti so tudi Domžalčani prišli do svoje prve priložnosti, ko je z večje razdalje poskušal Senijad Ibričić, ki pa ni bil dovolj natančen. Spremembo rezultata smo dočakali v 30. minuti. Razredčenost domače obrambe je izkoristil Jaka Bizjak, ki se je sam spopadel z Mulalićem, ga preigral in žogo poslal v desni spodnji kot gola. Kidričani so tako na premor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu je prvo resnejšo priložnost pripravil zelo razpoloženi Ibričić. V 50. minuti je kapetan rumene družine preigraval, si zamislil dvojno podajo po kateri je prišel do strela z neposredne bližine, a z levico ni uspel premagati vratarja Janžekovića. Domžalčani so v naslednjih minutah imeli več idej in več posesti nad žogo. Njihov trud je bil nagrajen v 59. minuti. Alen Jurilj je prodrl po levi strani in v kazenski prostor poslal izjemno natančen predložek, ki ga je v gol znal pretvoriti Arnel Jakupović. V 78. minuti je Jakupović ponovno zapretil, tokrat je sprožil z roba kazenskega prostora, vendar Aluminijev čuvaj mreže v tej situaciji ni imel pretežkega dela. Do konca srečanja ni več prišlo do spremembe rezultata in ekipi sta si točke razdelili.

NK Domžale – NK Aluminij Kidričevo 1:1 (0:1)

Strelci: Bizjak (30.); Jakupović (59.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …