Zadnje srečanje uvodnega kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Domžalah, kjer v goste prihajajo nogometaši Krškega. Srečanje se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico na srečanju pa bo delil Roberto Ponis.


Za Domžalčani sta že dve preizkušnji v evropskih pokalih, ter v dveh dvobojih izločili Široki Brijeg, ter tako pričakujejo uvodni dvoboj proti Krčanom. Domžalčani se v lov za prvenstvene točke podajajo brez večjih kadrovskih sprememb, okrepljeni z Tončijem Mujanom, Nerminom Haljeto in Kobbiejem Morrisom. Simon Rožman od standardnih igralcev iz lanske sezone pogreša zgolj Marka Alvirja. Domžalčani si zagotovo tudi v letošnji sezoni želijo borbe za najvišja mesta, ter prvih prvenstvenih točk že v uvodnem obračunu proti Krčanom. Trener Domžal Simon Rožman pred dvobojem z nuklearci poudarja, da prvenstva kljub evropskim obveznostim ne bodo zanemarili: »Prvenstva kljub evropskim kvalifikacijam nikakor ne bomo zanemarili. Nismo ga niti v prejšnji sezoni, čeprav je bilo v nekem trenutku morda videti drugače. Treba je vedeti, da naše predstave in usodo skozi sezono v veliki meri kroji prestopni rok in prav lani smo v tem obdobju doživeli številne spremembe. Ob tem smo zavoljo velikega števila tekem seveda morali tudi nekoliko rotirati moštvo, s čimer smo na nekaterih tekmah dosegli manj od želenega. A vse to je normalno, saj vseskozi iščemo pravo ravnovesje in veliko pozornosti vseskozi namenjamo tudi mladim, ki se lahko razvijajo le ob primerni minutaži. Naši cilji so večplastni in dolgoročni.«

Krčani, ki so lansko sezono zaključili na sedmem mestu, čaka že uvodoma eden izmed favoritov prvenstva. Posavci, za katere bo do četrta zaporedna sezona v prvi ligi, imajo tudi v letošnji sezoni za enega izmed glavnega ciljev obstanek v ligi. Trener Posavcev Alen Ščulac je med prestopnim rokom dodobra pomladil ekipo, saj je Krško zapustilo kar nekaj izkušenih igralcev, med njimi prejšnji kapetan Marko Krajcer, Marko Jakolić, Josip Balić, Leo Ejup in Tonči Mujan. Krčani, ki so pomladili svojo ekipo, so podpisali profesionalne pogodbe z mladimi Tomažem Zakrajškem, Davidom Kovačičem in Esterjem Soklerjem. Krčane danes v Domžalah prav gotovo čaka zelo težka naloga, v kolikor želijo stadion ob Kamniški Bistrici zapustiti neporaženi.

Bodo Domžalčani v sezono krenili z vsemi tremi točkami? Ali bodo Posavci pripravili presenečenje in Domžale zapustili neporaženi?

Naš tip:1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…