Nogometaši Domžal bodo zadnjih 90 minut pred reprezentančnim odmorom preživeli na domačem terenu, kjer jim v goste prihaja ekipa Tabor Sežane. To bo drugi letošnji dvoboj obeh ekip, prvega so dobili Sežančani z rezultatom 2:1.


Domžalčanom v tej sezoni ne gre vse po načrtih. Po osmih krogih brez zmage je Simon Rožman odstopil, na njegovo mesto pa je bil postavljen Andrej Razdrh, ki se doslej ponaša s polovičnim uspehom. Domžalčani so proti zadnjeuvrščenima Triglavu in Rudarju sicer izvlekli zmago in osvojili vse tri točke, a nato sta proti Olimpiji in nazadnje še Muri sledila visoka poraza. Za nekdanje državne prvake reprezentančni odmor prihaja torej ob pravem času, še prej bo potrebno opraviti z dvobojem proti Sežančanom. “V tem tednu bomo za delo imeli na razpolago nekaj več časa, nato pa sledi reprezentančni premor in znova ne bomo imeli na voljo večjega števila igralcev. Kljub temu se moramo že v naslednjih dneh ponovno zbrati, dvigniti glavo in dobiti sobotno domačo tekmo,” dvoboj napoveduje domači trener, ki tokrat ne bo mogel računati na Branka Ilića, saj se je nekdanji slovenski reprezentant na zadnji tekmi proti Muri poškodoval in bo še nekaj tednov odsoten z igrišč. Ali lahko rumeni v sedmem poizkusu na domačem stadionu vendarle prvič v letošnji sezoni z vsemi tremi točkami razveselijo svoje navijače?

Sežančani so v prejšnjem krogu z zmago nad Bravom zmagali prvič po zamenjavi trenerja ter prekinili niz štirih zaporednih porazov, eden najbolj zaslužnih pa je s prvim zadetkom na tekmi ponovno bil Predrag Sikimić. Izkušeni srbski napadalec je doslej za Tabor zabil že sedemkrat in samo za gol zaostaja za prvim mestom na lestvici strelcev, ki ga trenutno zasedata Dario Vizinger in Ante Vukušić. Rdeče-črni kot novinci v ligi igrajo zelo solidno in so doslej dosegli že štiri zmage ter skupaj zbrali 13 točk, a potrebno je tudi poudariti, da so prav vse zmage dosegli na domačem stadionu. V gosteh je bilanca samo točka v šestih tekmah, kar je tudi najslabši izkupiček v ligi. Spremljali bomo torej dvoboj med najslabšim domačinom in najslabšim gostom. Kateri bo iztržil več? To bo četrti medsebojni prvoligaški dvoboj teh ekip, vsaka pa je doslej po dvakrat zmagala na domačem terenu. V prvem letošnjem dvoboju so Sežančani že po 13. minutah vodili z 2:0, zadetek Klemenčiča petnajst minut pred iztekom drugega polčasa pa je bil premalo za več kot le časten poraz.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…