Druga nedeljska tekma 20. kroga prinaša zanimiv dvoboj med Domžalami in Rudarjem. Domžalčani na lestvici lovijo tretji Aluminij, medtem ko si Velenjčani obetajo dober start in povišanje prednosti pred zadnjima dvema mestoma, ki ga zasedata Triglav in Krško.


Osemnajst točk zaostanka za vodilnimi Mariborčani je realno preveč, da bi varovanci Simona Rožmana lahko v drugem delu prvenstva ogrozili vijoličaste, a spremenjena Olimpija (9 točk) ter Aluminij (3 točke) sta v dometu rumenih, ki zagotovo razmišljajo o uvrstitvi v evropska tekmovanja za prihodnjo sezono. Domžalčani v spomladanski del vstopajo z nekoliko spremenjeno zasedbo, saj so klub med sezono zapustili Andraž Kirm, Agim Ibraimi, Kristijan Šipek, Ruben Belima in Dario Melnjak. Ali bodo okrepitve, ki jih je vodstvo Domžal pripeljalo med zimskih prestopnim rokom sposobne nadomestiti odhode pa bo jasno šele v naslednjih tednih. “Komaj čakamo, da se začne sezona. Skoraj tri mesece nismo odigrali uradne tekme. Mislim, da smo imeli dobre priprave, da smo jih opravili po svojih najboljših močeh. Sedaj pričakujemo nedeljsko tekmo, ki bo že pokazala, kako smo se pripravili,” pred dvobojem razmišlja glavni adut Domžalčanov Senijad Ibričić, ki se je v letošnji sezoni doslej podpisal pod šest zadetkov in šest asistenc. Tokrat na stadion ob Kamniški Bistrici prihajajo knapi, ki so v tej sezoni v Domžalah že gostovali, in  sicer v drugem krogu, ko so se rumeni ob zadnjem sodnikovem žvižgu veselili zmage s 3:1. V dosedanjem delu prvenstva Domžale sodijo med boljše ekipe doma, na svojem terenu so doslej osvojile 17 točk oziroma le tri točke manj od Aluminija in točko manj od Maribora.

Velenjčani so se po slabem začetku sezone, knapi v prvih desetih krogih samo dvakrat niso bili zasidrani na zadnjem mestu razpredelnice, v drugem delu jesenskega dela nekoliko pobrali in na zimski odmor odšli z osvojenimi 18. točkami ter dvema oziroma tremi točkami naskoka pred Triglavom in Krškim.  A večino točk je Rudar osvojil na domačem terenu in z vsega petimi osvojenimi točkami in samo eno zmago na gostovanjih so varovanci Marijana Pušnika med gostujočimi moštvi izenačeni na zadnjem mestu s Krčani. V kolikor bodo v Velenju želeli priključitev sredini lestvice in mirno nadaljevanje sezone bodo morali začeti osvajati točke tudi na tujih terenih. Pozitiven signal v tej smeri je morda bila že generalka pred začetkom sezone, ko so Velenjčani v prijateljskem obračunu v Kidričevem dokaj suvereno z 2:0 ugnali Aluminij. Na omenjeni tekmi se je z lepo asistenco izkazal tudi povratnik v velenjsko zasedbo Aljaž Krefl, ki je za knape doslej v svoji karieri zbral že 58 prvoligaških nastopov. “Vzdušje je dobro, saj vsi dajemo vse od sebe. Zavedamo se kakšna je trenutna situacija na razpredelnici in se moramo dvigniti iz spodnjega dela lestvice. Z delom in odnosom, ki ga ekipa trenutno prikazuje nimam nobenega dvoma da nam nebi uspelo,” na drugi strani pred dvobojem razmišlja kapetan Rudarja Damjan Trifković.

Obe ekipi sta v dosedanjih prvoligaških dvobojih popolnoma poravnani, na 60 medsebojnih srečanjih sta oba kluba zbrala po 24 zmag, 12-krat pa sta se razšla brez zmagovalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…