Vreme vse bolj vpliva na vadbeni proces slovenskih klubov med pripravami na spomladanski del sezone, kar velja tudi za Domžale. Čeprav so vremenoslovci napovedovali slabo vreme, so marljivi vzdrževalci igrišč v Domžalah odlično pripravili igrišče z umetno travo za prijateljsko tekmo, na kateri sta se pomerili ekipi Domžal in Radomelj. Strokovno vodstvo je na omenjenem obračunu preizkusilo večino igralcev, priložnosti za igro nista dobila le Marko Kovjenić in vratar Ajdin Mulalić. V Domžalah pa se na preizkušnji nahaja Aladin Šišić, desni krilni nogometaš iz Bosne in Hercegovine.


Že v prvem delu so Domžalčani pokazali odlično igro tako v fazi obrambe kot tudi  napadu, saj gostom niso dovolili niti ene priložnosti in jim nasuli tri zadetke. Prvi zadetek je padel že v 6. minuti, ko je Parker polovici Radomelj na kratko podal na levo do Janže, ki je s prve poslal odličen predložek pred vrata. Tam pa je bil na pravem mestu Slobodan Vuk, ki je z glavo neubranljivo zadel spodnji levi kot gostujočih vrat. Nogometaši iz Radomelj so bili večinoma v podrejenem položaju, nekajkrat jih je reševal njihov vratar Andrić, ki je kar precej dela. V 32. minuti bi lahko domači povišali vodstvo, vendar so gostje žogo odbili z golove črte. Minuto kasneje pa je žoga le pristala v mreži nemočnih gostov. Živec, ki se je vrnil s posoje pri Gorici, je na levi strani našel Parkerja, ki je poslal nizek predložek pred vrata. Odlično je utekel Slobodan Vuk, ki je z glavo pospravil žogo v mrežo in se na današnji tekmi veselil drugega zadetka. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so Domžalčani vodili s 3:0. Domači so izpeljali lepo akcijo na polovici Radomelj. Majer je z vrhunsko podajo v kazenskem prostoru našel Živca, ki je bil sam pred vratarjem Andrićem. Nekdanji član Gorice je z rutiniranim strelom v spodnji desni kot žogo pospravil v mrežo.

V drugem polčasu je trener Domžal Luk Elsner v ogenj poslal drugo enajsterico nogometašev, ki so nadaljevali s prevlado na igrišču. V 50. minuti bi lahko Domžalčani kaznovali napako gostov, ko je Zavrl na sredini igrišča slabo podal nazaj proti svojim branilcem. Žogo je prestregel Goran Vuk, ki je bil hitrejši tudi od vratarja gostov, vendar si je žogo poslal nekoliko predaleč, zato je z leve strani poizkušal s podajo pred vrata, kjer pa je pred Aneffom odbil vratar Radomelj, ki se je pravočasno vrnil. V 72. minuti pa so si prvo priložnost na tekmi priigrali tudi Radomljani. Sam je pred domžalska vrata prišel Jernej Papež, ki je močno streljal, vendar je vratar Balažič z odlično obrambo žogo odbil v prečko. Čez minuto pa so gostje le dosegli častni zadetek. Ciriković se je sam znašel pred vratarjem Balažičem in ga z rutiniranim strelom v desni kot. Mreži se do konca tekme nista več zatresli, tako da je ostalo pri zmagi Domžal s 3:1.

DOMŽALE 3:1 RADOMLJE
Strelci: S. Vuk (6, 33), Živec (43); Ciriković (73)

Domžale: 1. polčas: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk S. Maksimović, Parker, Majer, Janža, Korun, Husmani. 2. polčas: Balažič, Šišić. Vuk G., Gorenc Stanković, Jelar, Pihler, Aneff, Dobrovoljc, Janža, Gabrić, Kous. Igrali so še: Ožbolt, Rudonja, Horić, Rems, Požeg Vancaš. Trener: Luka Elsner

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…