V finski prestolnici Helsinki Domžale danes ob 18. uri čaka boj za prvo uvrstitev v tretji kvalifikacijski krog po letu 2017. Dvakratni slovenski prvaki so na domačem terenu proti Honki iztržili remi z 1:1, kar varovancem Dejana Djuranovića pušča odprte možnosti za napredovanje.

Domžalčani so že na prvem srečanju pokazali, da proti Fincem lahko igrajo in so si v 90 minutah tudi priigrali večje število priložnosti. Na povratnem obračunu se bodo sicer morali nekoliko prilagodit, saj bo obračun odigran na umetni travi. Tudi zato so že pred odhodom na sever Evrope trenirali na isti podlagi. Helsinška Bolt Arena, ki sprejme dobrih 11 tisoč gledalcev, sicer ni dom Honke, ki prihaja iz bližnjega Espooja, a njihov stadion ne zadovoljuje kriterijem Uefe za organizacijo evropskih tekem.

“Vedeli smo kakšna je tukaj podlaga, tako da smo se na naši domači umetni travi probali vsaj malce prilagoditi in mislim, da ne bi smelo biti težav. Vsekakor si želimo napredovanja. Vemo, da smo kvalitetnejše moštvo in v to tudi verjamemo. Jaz mislim, da bi si jutri mogli zagotoviti napredovanje. Moramo biti strpni, ne smemo preveč naglo kreniti v tekmo. Rezultat je odprt, potrebna bo potrpežljivost in priti moramo do zmage,” je pred današnjim obračunom dejal izkušeni napadalec Slobodan Vuk, ki bo v primeru napredovanja še enkrat s soigralci potoval na sever Evrope, najverjetneje v norveški Trondheim.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…