Mladi up Domžal, ki zaseda položaj desnega bočnega branilca je ob številnih ponudbah le prišel do trenutka, ko se poslavlja od svojega matičnega kluba.


O odhodu Mitje Ileniča smo že pisali, toda zadeva z graškim Sturmom je padla v vodo, saj je bila ponudba, ki se je vrtela v višina pol milijona evrov za Domžalčane prenizka.

Zanimanje za mladega desnega bočnega branilca je bilo na visoki ravni tako kar se tiče evropskega nivoja kot tudi globalnega. Zanj so se poleg Sturma zanimali tudi švicarski Lugano, Hellas iz Verona, praška Sparta in pa New York City.

Prav klub za katerega so v preteklosti igrali že superzvezdniki kot so Frank Lampard, David Villa, Andrea Pirlo in pa tudi Slovenec Andraž Struna je s svojo visoko ponudbo prepričal Domžale. Poleg tega naj bi Ileniču tudi obljubili precejšnjo minutažo, kar je vsekakor nagnilo tehtnico na njihovo stran.

Branilec, ki bo čez nekaj dni dopolnil 18 let, se tako odpravlja čez lužo, kjer bo lahko v Ligi MLS prvič sinje modri dres Citizensov oblekel konec februarja 2023, ko se prične tamkajšnje prvenstvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…