Ob 13. uri so na sedežu Uefe opravili še žreb prvega kvalifikacijskega kroga za Evropsko ligo, v katerem sta slovenske barve zastopala Celje in Domžale. Prvi so bili izžrebani Domžalčani, ki bodo igrali proti romunski Astri. Minula sezona je bila daleč najboljša v zgodovini romunskega kluba, ki je osvojil četrto mesto v prvi ligi in prilezel do polfinala v domačem pokalnem tekmovanju. Nekaj minut kasneje so na vrsto prišli še Celjani, ki bodo potovali na daljni sever Norveške kjer se bodo pomerili z Tromsom, ki je lani v drugem kvalifikacijskem krogu premagal Olimpijo. Podobno kot Romuni so tudi Norvežani v domačem prvenstvu končali na četrtem mestu, v domačem pokalnem tekmovanju pa so presenetljivo klonili v finalu proti drugoligašu.


Prve tekme bodo odigrane 4. julija, povratne teden dni kasneje. Tako Domžalčani kot tudi Celjani bodo prvo tekmo odigrali na domačem terenu, v kolikor ne bo prišlo do naknadnih dogovorov med klubi. Žreb drugega kvalifikacijskega kroga se bo pričel ob 14:30.

Celjane v primeru napredovanja proti romunski Astri v drugem krogu čaka ciprska Omonia medtem, ko bi Domžalčani ob napredovanju proti norveškem Tromsoju igrali z zmagovalcem para med finskim Meriehmanom in azerbajdžanskim Interjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija svojega napadalca poslala na posojo v Črno goro

Že pred tedni so pri ljubljanski Olimpiji javno objavili, da na Mihaila Perovića resneje n…