Ob 13. uri so na sedežu Uefe opravili še žreb prvega kvalifikacijskega kroga za Evropsko ligo, v katerem sta slovenske barve zastopala Celje in Domžale. Prvi so bili izžrebani Domžalčani, ki bodo igrali proti romunski Astri. Minula sezona je bila daleč najboljša v zgodovini romunskega kluba, ki je osvojil četrto mesto v prvi ligi in prilezel do polfinala v domačem pokalnem tekmovanju. Nekaj minut kasneje so na vrsto prišli še Celjani, ki bodo potovali na daljni sever Norveške kjer se bodo pomerili z Tromsom, ki je lani v drugem kvalifikacijskem krogu premagal Olimpijo. Podobno kot Romuni so tudi Norvežani v domačem prvenstvu končali na četrtem mestu, v domačem pokalnem tekmovanju pa so presenetljivo klonili v finalu proti drugoligašu.


Prve tekme bodo odigrane 4. julija, povratne teden dni kasneje. Tako Domžalčani kot tudi Celjani bodo prvo tekmo odigrali na domačem terenu, v kolikor ne bo prišlo do naknadnih dogovorov med klubi. Žreb drugega kvalifikacijskega kroga se bo pričel ob 14:30.

Celjane v primeru napredovanja proti romunski Astri v drugem krogu čaka ciprska Omonia medtem, ko bi Domžalčani ob napredovanju proti norveškem Tromsoju igrali z zmagovalcem para med finskim Meriehmanom in azerbajdžanskim Interjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zeljković: Če bomo želeli zmagati, bomo morali nekaj pokazati

Olimpijo danes zvečer čaka zadnja domača tekma v letošnji evropski jeseni. V Stožicah bodo…