Danes so se po manj kot treh tednih premora zbrali tudi nogometaši Domžal, ki bodo v prihodnji sezoni znova naskakovali mesta v evropska tekmovanja.


Nogometaši so dopoldne prisluhnili trenerju Luki Elsnerju in se nato udeležili skupnega kosila. Danes in jutri pa bo trenerski štab, ki se mu je v sklopu priprav pridružil tudi vodja skavtske službe Miha Kebe, opravil še testiranje, ki bodo pokazala trenutno fizično pripravljenost igralcev. Elsner je sicer danes pogrešal peterico nogometašev. Novopečeni članski reprezentant Erik Janža se bo treningom priključil šele drugi teden priprav, Žan Majer, Gaber Dobrovolj in Alen Ožbolt pa se bodo moštvu pridružili v ponedeljek, ko bodo Domžalčani opravili prvi trening. Ob dovoljenju strokovnega vodstva bo s pripravami kasneje pričel tudi Tadej Rems.

V pettedenskih pripravah na novo sezono, ki bodo v celoti opravljene v domačem okolju, bodo nogometaši opravili 35 treningov in odigrali pet pripravljalnih tekem, nasprotniki pa bodo močni. Ob koncu prvega tedna priprav se bodo v Radomljah pomerili z RNK Splitom, zatem sledi obračun z Zagrebom, ki se je ekspresno vrnil med hrvaške prvoligaše, 28. junija pa v Domžalah gostuje še drugi splitski prvoligaš, sloviti Hajduk. Varovanci trenerja Elsnerja bodo moči merili tudi z Rijeko, generalko pred začetkom državnega prvenstva, ki se prične 19. julija, pa bo Domžalčanom predstavljal obračun z Metalurgom iz Zaporožja.

Pripravljalne tekme Domžal:
21. junij: Domžale – RNK Split (Radomlje)
25. junij: Domžale – Zagreb (Zagreb?)
28. junij: Domžale – Hajduk Split (Domžale)
05. julij: Domžale – Rijeka (Kranjska Gora)
12. julij: Domžale – Metalurg Zaporožje (Domžale)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…