Domžalčani nadaljujejo s pripravaljlnimi boji s hrvaškimi prvoligaši, po obračunih z RNK Splitom in Zagrebom, so nocoj pred domačimi gledalci gostili splitski Hajduk, 800 gledalcev pa je videlo štiri zadetke in remi. Domžalčani so kljub nekaterim težavam s sestavo moštva, strateg Elsner je pogrešal S. Vuka, Vidmarja, Dobrovoljca, Primca in Morela, prikazali dobro predstavo, čeprav je potrebno poudariti, da tudi splitski trener Tudor ni mogel računati na vse moči, manjkali so Sušić, Vršajević, Andjelković, Kouassi, Tim i Jo.


Hajduk je povedel iz prve prave priložnosti na tekmi, po kotu z leve strani igrišča je na bližnji vratnici z glavo podaljšal Maglica, ob drugi vratnici pa je žogo v gol potisnil Milić in poskrbel za veselje privržencev Hajduka. Milić in Maglica sta bila osrednja junaka akcije v 14. minuti, prvi je prodrl po levi strani igrišča, drugi pa je po predložku streljal s peto, a se je izkazal domači vratar Velić. V 19. minuti so prvič zapretili tudi Domžalčani, Živec je s predložkom zaposlil Šišića, ki je s 25 metrov močno sprožil, Dalmatince pa je rešila vratnica. Dve minuti kasneje so znova zapretili gostje, Maglica je s podajo v prostor zaposlil Gotala, a je poizkus uspel blokirati Horić, nato so prišle minute Živca, ki je v 24. minuti streljal s 25 metrov, a so gostje odbili v kot, dve minuti zatem je bil po podaji Majerja hitrejši vratar Stipica, v 28. minuti pa so tretji poizkus po odličnem preigravanju gostujoči branilci odbili za gol. V 35. minuti pa so Domžalčani poravnali izid. Novinec Podlogar je na desni strani izsilil prekršek, po predložku Janže je z glavo streljal Korun, Stipica je odbil, a je žoga prišla do Horića, ki je dosegel prvi zadetek v dresu Domžal. Domžalčani so prevlado v drugi polovici prvega polčasa kronali še z eno priložnostjo, Majer je z dolgo podajo zaposlil Šišića, ki je streljal s sedmih metrov, a je Milović uspel odbiti.

Tudi prva polovica drugega dela igre je pripadla domačim, ki so zapretili že v tretji minuti nadaljevanja, ko sta na desni strani kombinirala rezervista Aneff in Parker, v nadaljevanju pa je Milović žogo izbil pred Podlogarjem. V 56. minuti tekme se je za poizkus z vrha kazenskega prostora odločil Husmani, ki pa je meril mimo desne vratnice, šest minut kasneje je z 11 metrov meril še Parker, a streljal točno v vratarja Kalinića. V prvo ni šlo, zato pa je bil Londočan toliko natančnejši v 65. minuti, ko je po hitrem napadu osamljenega Parkerja našel Aneff, hitronogi Anglež pa je zadel v spodnji levi kot splitskih vrat. Vodstvo Domžal je trajalo vsega tri minute, Splitčani so zadeli po vsega treh minutah. Caktaš je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je bil z glavo na pravem mestu Maglica in postavil končni izid srečanja. V zaključku srečanja sta si obe moštvi pripravili po dve priložnosti, najprej so zapretili gostje, a je Milić streljal preko vrat, Bašić pa v naročje vratarja Mulalića, medtem ko je ob koncu srečanja dvakrat poizkušal še razpoloženi Parker. V prvo je po predložku Skubica z glavo meril preko vrat, v drugo pa je s 25 metrov meril preko gola.

DOMŽALE 2:2 HAJDUK
Horić (35′), Parker (65′); MIlić (7′), Maglica (68′)

Domžale: Velić, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Živec, Podlogar, Šišić, Majer, Janža, Korun, Husmani. Igrali so še: Mulalić, Jelar, Parker, Aneff, Patafta, Ožbolt, Kous. Trener: Luka Elsner.
Hajduk: Stipica, Mikanović, Milić, Milović, Maglica, Gotal, Caktaš, Maloku, Maloča, Bradarić, Bencun. Igrali so še: Kalinić, Vlašić, Balić, Vasilj, Jozinović, Tomičić, Vuković, Bašić. Trener: Igor Tudor.

Foto: Simon Maljevac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…