Na uvodni tekmi 6. kroga slovenskega državnega prvenstva so se v Kidričevem srečali nogometaši Aluminija in Domžal. Slednji so prišli do prve zmage v letošnjem prvenstvu (0-1) potem, ko je v prvem polčasu edini zadetek na tekmi dosegel Senijad Ibričić.


V prvem polčasu smo lahko spremljali precej razburljivo dogajanje, uvodne minute pa so pripadle domačemu moštvu. V 6. minuti je imel izvrstno priložnost za domače Rok Kidrič, a je njegov strel z glavo ubranil Ajdin Mulalić. Deset minut kasneje so znova zapretili nogometaši Aluminija. V nevarnem prodoru je bil Marko Brest, a je bil znova na pravem mestu Mulalić. V 19. minuti je sledila najlepša priložnost za Kidričane. Po podaji Prša se je pri strelu znašel Bizjak, a stresel okvir vrat. Bizjak je poskušal še v 25. minuti s škarjicami, a se je znova izkaal Mulalič. Aluminiju so se nato minuto kasneje maščevala vse zapravljene priložnosti. Senijad Ibričić je sprožil strel iz 25 metrov, bomba pa je končala za hrbtom vratarja Aluminija. Ibričić se je v kader vrnil po kazni, ki jo je prejel na tekmi z Mariborom. Do polčasa razen strela Jakupovića iz prostega strela, ki ga je ubranil Janžeković, večjih priložnosti več ni bilo.

Drugi polčas je ponudil manj dobrega nogometa kot prvi. Omembe vredno priložnost so imeli šele v 71. minuti, ko je Pečnik sprožil s prostega strela, a je njegov poskus končal v Mulalićevih dlaneh. Nogometaši Aluminija so v zaključku tekme stopnjevali pritisk, a si večjih nevarnih priložnosti niso priigrali.

Domžalčani imajo tako v žepu prvo zmago, Domžalčani pa na njo še čakajo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…