Na prvoligaški sceni zaenkrat dogajanja še ni veliko, vsaj tistega ‘javnega’ ne. Klubski delavci in nogometaši uživajo še zadnje dneve zasluženega dopusta, a so misli večine že pri naslednji sezoni. Nič drugače ni niti pri domžalskem strategu Luki Elsnerju, ki je v pogovoru za spletno stran domžalskega prvoligaša, v celoti si ga lahko preberete tukaj, razglabljal o prvem letu samostojnega vodenja ekipe.


Domžalčani so spomladi, tudi zaradi težav s poškodbami, zatajali v napadu, a odlično odigrali v fazi obrambe in imeli ob Mariboru z dvanajstimi prejetimi zadetki najboljšo obrambo spomladanskega dela prvenstva. Rumeno-modri bodo v prihodnji sezoni znova naskakovali uvrstitev v Evropo, ki se jim je letos izmuznila, Elsner pa je v zanimivem pogovoru razkril, da bo moštvo doživelo nekaj kadrovskih sprememb: “V minuli sezono smo zaradi smole s poškodbami potrebovali kar veliko število igralcev, vendar smo mnenja, da lahko številčno, tudi zaradi prilagoditve finančni situaciji na trgu, še nekoliko zmanjšamo kader. Nekateri igralci bodo odšli, na drugi strani pa si želimo pripeljati igralce, ki bodo kos našim zahtevam. Ker dvigujemo pričakovanja, strogo iščemo kvaliteto, ki bo prinesla dodano vrednost ekipi. Vsak trener si v svojem kadru seveda želi imeti čim več kvalitete in čim več igralcev, ki lahko odločajo tekme. To je osnovna prvina, ki jo iščemo v tem prestopnem roku. Zavedamo pa se, da je glede na finančne zmožnosti na našem prostoru zelo težko najti kvalitetne igralce. Izbira je sicer široka, ampak vsi boljši nogometaši so vezani s pogodbami in to je povsem razumljivo. Kljub temu pričakujem kar nekaj sprememb v naši zasedbi.”

V domžalskem klubu, ki si bo v prihodnji sezoni najverjetneje Športni park delil tudi s sosedi iz Radomelj, bodo v bodoče še poglobili sodelovanje z mladinskimi selekcijami, saj so tako mladinci kot tudi kadeti v svoji konkurenci osvojili prvo mesto in si zagotovili dvojno krono, dobro pa kaže tudi upom v kategoriji do 15 let. Elsner je v isti sapi poudaril, da v povezavi s tem stopnic ne bodo preskakovali, ampak bodo delali po logičnih korakih. Člansko moštvo se bo prvič zbralo že prihodnji petek, ko bodo opravili uvodno testiranje, s 16. junijem pa se priprave in treningi pričnejo povsem zares.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…