Domžalčani so se prvič zbrali že konec minulega tedna, ko je trenerski štab z Luko Elsnerjem na čelu v petek in soboto preverjal fizično pripravljenost svojih varovancev, ki so danes tudi uradno pričeli s pripravami na novo sezono.


Danes je pod vodstvom trenerske ekipe, ki sta se ji pridružila tudi Miha Kebe in strokovnjak za fizično pripravo Danilo Emberšić, vadilo 26 nogometašev, ki jih čaka pet tednov zahtevnih treningov. V primerjavi z minulo sezono so se poslovili trije obrazi, Izidor Balažič in Marko Kovjenić sta moštvo zapustila po izteku pogodbe, Dragu Gabriću pa je potekla enoletna posoja. Joshua Parker se je moštvu priključil na popoldanskem treningu, medtem ko se bosta Alen Ožbolt in Tadej Rems moštvu priključila v sredo, medtem ko se bo novopečeni članski reprezentant Erik Janža treningom priključil prihodnji ponedeljek.

V primerjavi s testiranji fizične pripravljenosti v minulem tednu, so se moštvu danes priključili tudi Gaber Dobrovoljc in Žan Majer, ki sta pred dnevi z mlado reprezentanco Slovenije gostovali v Andori, ter Uroš Korun, ki se je z vodstvom dogovoril za podaljšanje sodelovanja. 27-letni nogometaš, ki se dobro znajde v zvezni in obrambni vrsti, je najizkušenejši mož domžalske čete, saj je na prvoligaških zelenicah odigral že 172 srečanj. Nekdanji član Celja in Rudarja se je razveselil podaljšanja sodelovanja, a se hitro ozrl v prihodnje tedne in mesece: “Pred nami je mesec dni priprav, ki so najpomembnejši del prvega dela sezone. Dopust je bil kratek in začetek prvenstvo bo hitro tu. Prepričan sem, da bo strokovno vodstvo pripravilo primerne treninge in da bomo sezono začeli veliko bolje kot prejšnjo.”

Domžalčani bodo prvo srečanje odigrali v soboto, ko se bodo v Radomljah pomerili z ekipo RNK Split, ki je v minuli sezoni hrvaškega prvenstva zasedel četrto mesto in si priigral tudi nastop v kvalifikacijah Evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…