Na Mestnem stadionu ob jezeru sta se v prvi tekmi nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije pomerila Rudar in Domžale, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Domžalčani lahko znova obžalujejo izgubljene točke, saj so izenačujoči zadetek prejeli tik ob izteku sodnikovega dodatka.


Gostje so tudi po vodstvu z 0:1 narekovali tempo in si priigrale priložnosti za dosego zadetka, a se je tokrat borba do zadnjega sodnikovega piska obrestovala knapom: “Z rezultatom sem lahko zadovoljen. Kot že ničkolikokrat, se je pokazalo, da se tekma igra do zadnjega sodnikovega piska. Najverjetneje se nam je z osvojeno točko obrestovalo 40 dni intenzivnega dela, čeprav smo si želeli zmage, vendar nismo uspeli parirati Domžalam, ki imajo v tem trenutku boljše moštvo. Ob koncu srečanja smo vse stavili na napad in ob iskanju sreče se vam le-ta nekako tudi vrne. Kot sem že dejal, imajo Domžale v tem trenutku kvalitetnejše moštvo, vendar se bomo v nadaljevanju osredotočili na lasten razvoj in to razliko čim bolj zmanjšati. Imeli smo svoje priložnosti, vendar se moramo zavedati, da to tekmovanje zahteva še več napora, še posebej v segmentu posesti žoge,” je srečanje pokomentiral novi trener Rudarja, Vanja Radinović.

Gostujoči trener Simon Rožman upa, da se v pomladanskem delu tekmovanja ne bodo ponavljale napake, ki so se jim dogajale v jesenskem delu: “Zagotovo smo razočarani z rezultatom, saj mislim, da smo dominirali celotno srečanje in bili boljši nasprotnik. Žal mi je, da v tem času dominacije nismo pobegnili na dva zadetka prednosti in bi lahko tekmo mirno pripeljali do konca. Želel bi si, da se napake, ki se nam dogajajo, ne bi ponavljale in da se ne vračamo v jesenski del. Vse, kar smo se naučili, smo se naučili na lastnih napakah. Nimamo kaj, glave gor, čez teden nas čaka nova tekma, sam pa sem s prikazanim zadovoljen,” je bil kljub neodločenem izidu Rožman zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Rumeni so sicer že danes dopoldne odigrali pripravljalno srečanje s kranjsko Zarico. Ob zmagi s 5:1 je že v prvem polčasu dvakrat zadel Alen Ožbolt, zmago pa sta v nadaljevanju potrdila Veljko Batrović in Gaber Petric, ki je prav tako dvakrat meril v polno. Domžalsko mrežo je že v prvem polčasu zatresel posojeni igralec rumenih, Luka Šušnjara.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Dane s sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi…