[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=92]

V Velenju so gledalci lahko spremljali izjemno odprto srečanje med Rudarjem in Domžalčani, v katerem so si večino priložnosti na tekmi priigrali domačini, ki so zasluženo slavili ter se državnim prvakom iz Maribora približali na dve točki. Tekma, ki jo je prenašala tudi RTV Slovenija, je bila prava reklama napadalnega nogometa in še en dokaz več, da je tudi na slovenskih prvoligaških zelenicah mogoče spremljati izjemno lep nogomet. Ob koncu srečanja, ki so ga Velenjčani dobili z rezultatom 3:1, zagotovo niso ostali ravnodušni niti nevtralni ljubitelji najbolj priljubljene igre na svetu.


Velenjčani so hitro pritisnili proti vratom Domžalčanov in povedli že v drugi minuti srečanja, ko je Eterović sprejel lepo podajo Kašnika z glavo in žogo neoviran poslal v mrežo. Knapi so nadaljevali z odlično igro ter skozi celotni prvi polčas držali vse niti igre v svojih nogah. Domžalski čuvaj mreže je znova bil na delu le nekaj trenutkov kasneje, po strelih Črnčiča, Eterovića in Jahića, v 10. minuti pa ga je skoraj presenetil soigralec Zec. Jahić je novo veliko priložnost imel v 17. minuti, ko je njegov strel z roba kazenskega prostora v gneči oplazil enega od domžalskih branilcev, vendar je Vidmar bil priseben in je strel s skrajnimi močmi ubranil. Štiri minute kasneje je domžalskega čuvaja mreže rešil Zec, ki je strel Bratanovića zaustavil na golovi črti. Dominacija Velenjčanov se je nadaljevala in najbližje povišanju vodstva je bil Firer, ki je stresel okvir vrat. Do konca polčasa je znova v ospredje stopil Vidmar, ki je večkrat (Rotman, Črnčič, Jeseničnik) posredoval z izjemnimi obrambami. Ravno Vidmarju se lahko dvakratni državni prvaki zahvalijo, da srečanje ni bilo odločeno že po prvem polčasu. Velenjčani so namreč od prve do zadnje minute leteli po igrišču in nizali priložnosti. Uradna statistika govori celo o 12 strelih v okvir Vidmarjevih vrat ter razmerjem udarcev iz kota 11:0 v korist domačih po prvih 45. minutah!

Domačini so z napadalno igro nadaljevali tudi v drugem polčasu in se veselili povišanja vodstva že v svoji prvi resni akciji. Po desni strani je prodiral Rotman, ki je v kazenski prostor poslal ostro žogo, katero je Skubic z drsečim štartom preusmeril v lastno mrežo. V 50. minuti je spet z glavo bil nevaren Firer, vendar je njegov strel zletel nekaj centimetrov mimo stičišča vratnice in prečke Vidmarjevih vrat. Sledilo je kratko obdobje, ko so pobudo prevzeli gostje. Prvi strel v okvir domačih vrat so sprožili po desetih minutah nadaljevanja, vendar Rozman ni imel težkega dela in je strel od daleč brez težav ubranil. Bolj uspešni so Domžalčani bili pet minut kasneje, ko je Božović izvajal prosti strel in izjemno podal na glavo Slobodanu Vuku, ki je lepo zaključil in znižal rezultat ter svojemu moštvu povrnil nekaj upanja za pozitiven rezultat. Mlajši od bratov Vuk je novo priložnost imel v 65. minuti, ko je sprožil strel od daleč, ki ga je Rozman s težavo ubranil in žogo odbil na nogo Gorana Vuka, ki pa se je zapletel in zapravil lepo priložnost za izenačenje. Ta priložnost je streznila nogometaše Rudarja, ki so znova prevzeli pobudo. Le nekaj trenutkov kasneje je Firer še drugič na srečanju s strelom z glavo stresel prečko. Firer je znova bil blizu zadetka v 70. minuti, vendar mu je veselje preprečil Vidmar, ki je njegov strel s težavo odbil v kot. Po udarcu iz kota je v domžalskem kazenskem prostoru bil najvišji Kašnik, vendar je tudi njemu z izjemno obrambo veselje preprečil domžalski vratar, ki je danes zagotovo bil igralec tekme. V 71. minuti je Vidmar znova bil v ospredju, ko je obranil strel enega od Velenjčanov, vendar je do odbite žoge prišel Eterović, ki je gostujočega čuvaja mreže že premagal, ampak je Zec znova posredoval na golovo črti in zadetek preprečil. Za razliko od prvega polčasa pa je to tokrat storil nepravilno in si je zaradi namernega igranja z roko prislužil pot v slačilnico. Najstrožjo kazen, ki je sledila, je nato uspešno izvedel Eterović in znova povišal vodstvo svojega moštva na 3:1. V zadnjih minutah srečanja so knapi brez večjih težav držali žogo v svojih nogah in tekmo mirno pripeljali h koncu. V 85. minuti so doživeli še hladen tuš v obliki poškodbe Jahića, ki bo zaradi poškodbe gležnja najverjetneje počival nekaj tednov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …