Domžalčanom je uspelo slaviti tudi na neugodnem gostovanju na koprski Bonifiki. Moštvo trenerja Luke Elsnerja je k petnajstim točkam dodalo nove tri in po šestih krogih trdno zaseda vrh prvenstvene lestvice.


“Všeč mi je, da je na voljo še nekaj mejnikov, ki predstavljajo nove izzive. Nismo skupina, ki bi se zadovoljila z opravljenim delom in počivala na lovorikah. Moja miselnost gre v smer, da v obdobju, ko ti gre dobro, delaš še več. Predvsem zato, ker je to veliko lažje, saj je vzdušje zelo dobro in delovna vnema na vrhuncu. S tako visoko motivacijo je možno narediti veliko dobrega in na ta način tudi delujemo. Nihče se niti v enem trenutku ni zadovoljil s tem, kar smo pokazali do sedaj,” je po šesti ligaški zmagi za spletno stran domžalskega prvoligaša dejal Luka Elsner, ki je med tednom svoje varovance dobro pripravil tudi na pokalno gostovanje v Šmartnem ob Paki, ki so ga Domžalčani opravili z odliko. Domžale so odlično krenile v novo sezono, saj so nogometaši z novo zmago še izboljšali klubski rekord najboljšega začetka sezone. Rumeno-modre v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka nov zahteven izziv, saj na zelenico ob Kamniški Bistrici prihajajo državni prvaki, 32-letni strateg že nestrpnostjo čaka na zahtevno preizkušnjo: “Na tekmo z Mariborom se bomo pripravili tako kot na vse druge, strokovno in stoodstotno. Pozabili bomo na serijo, ki je za nami. Ne bomo gledali na lestvico, ampak na nov izziv, ki je pred nami. Proti vrhunski ekipi želimo pokazati, česa smo sposobni in če smo se zmožni kosati z nasprotnikom na tej ravni.” 

Klubski rekord je izboljšal tudi Nejc Vidmar, saj je tudi v sedmo zaklenil svoja vrata in je nepremagan že 630 minut. Že v soboto zvečer pa lahko izboljša tudi ligaški rekord, ki si ga trenutno lasti nekdanji reprezentančni vratar Boško Bošković, ki je bil v sezoni 1993/94 v golu Mure nepremagan 692 minut. 25-letnemu Ljubljančanu do absolutnega rekorda torej manjka le še dobra ura.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…