Nogometaši Domžal so si napredovanje v naslednjo fazo kvalifikacij za Liga Evropo zagotovili z dvema zmagama nad Balzanom. Tokrat jih čaka, vsaj na papirju, nekoliko težji nasprotnik, ki prihaja iz švedskega Malma. 


Domžalčani so v novo nogometno sezono krenili morda nekoliko slabše, saj v uvodnih dveh krogih niso uspeli zmagati, kar je posledica tudi nekoliko težjih nasprotnikov, saj sta nasproti stala velenjski Rudar in ljubljanska Olimpija. Bolje jim kaže na mednarodnem prizorišču, kjer so na dveh tekmah z malteškim Balzanom vpisali dve zmagi. Švedi v Slovenijo prihajajo po tem, ko so obakrat premagali Ballymena United, katerega pa so izločili s skupnim izzidom 11:0.

Švedski predstavnik v Domžale prihaja kot vodilno moštvo nacionalnega prvenstva, da gre za kakovostnega nasprotnika se zaveda tudi strateg rumenih, Simon Rožman: “Ekipa Malma velja za izjemno kakovostno, agresivno, fizično močno zasedbo, ki je tudi taktično zelo dobro disciplinirana. So v polnem tekmovalnem ritmu, ampak kljub temu verjamem, da lahko z nekaterimi popravki v igri onemogočimo vsa njihova nevarna orožja. Po drugi strani mislim, da bi lahko že hiter gol z naše strani zadevo obrnil v naš prid. Ob enem bi nam dal veter v jadra, saj bi tako poizkušali malce lažje priti do lepe popotnice pred povratno tekmo.”

Tudi kapetan Domžal Senijad Ibričić verjame, da lahko skupaj s soigralci preskočijo tudi naslednjo oviro: “Mislim, da bo Malmo malce zahtevnejši kot Ufa lansko sezono. Zavedamo se tudi, da so Švedi že v tekmovalnem ritmu, ampak gledati moramo nase. Ne smemo se preveč obremenjevati z nasprotnikom, saj če mi dobro odigramo, potem imamo velike možnosti za zmago. Premoremo kar nekaj novih obrazov, zato se je potrebno ponovno uigrati. Igramo napadalen, odprt nogomet in želimo si dosegati zadetke, zaradi tega pa tudi obramba malce bolj trpi. Delamo na temu, da število napak zmanjšamo, zato sem prepričan, da bo že kmalu boljše.”

V lanski sezoni jim je napredovanje v nadaljnji krog kvalaifikacij preprečila ruska Ufa, po tem ko so Domžalčani z eno nogo že napredovali, a so zadetek prejeli tri minute pred koncem igralnega časa. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…