Domžalčani so danes popoldne odigrali drugo pripravljalno srečanje v okviru priprav v italijanskem Cerviu. Na igrišču z umetno travo v mestecu Classe so bili z 2:1 boljši od moštva Santarcangela.


Nogometaši Domžal so v mestu Cesse odigrali peto prijateljsko tekmo med pripravami na spomladanski del sezone, drugo v Italiji. Nasprotnik je bil italijanski nižjeligaš Santarcangelo, ki nastopa v Lega Pro Seconda Divisione (4. liga). Trener Luka Elsner je računal na večino igralcev, zaradi lažjih poškodb sta tekmo izpustila Sasha Aneff in Nemanja Maksimović. Strokovno vodstvo pa je Slobodanu Vuku in Ajdinu Mulaliću namenilo počitek. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so odlično začeli srečanje in povedli že v 3. minuti, ko je Parker podal v sredino do Majerja, ki je z dobrih dvajsetih metrov natančno meril v spodnji levi kot nemočnega vratarja Calderonija. Po številnih zapravljenih priložnosti so Domžalčani v 25. minuti povišali vodstvo. Akcijo je stekla po levi strani. Živec je v ogenj poslal Janžo, ki je poskrbel za odličen predložek pred vrata. Nasprotni branilci so žogo odbili do Gorana Vuka, ki je s sedmih metrov z močnim strelom zatresel mrežo. Italijanski nižjeligaš, ki je bil večji del tekme v podrejenem položaju, je dosegel častni zadetek v 57. minuti, ko je po uigrani akciji Harianija in Grazianija je slednji mojstrsko zadel z voleja.

Domžalčani bodo v Italiji odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo, in sicer v sredo, 12. februarja, ko se bodo pomerili z moštvom Ribelle Calcio.

SANTARANGELO 1:2 DOMŽALE
Strelci: Majer (3), G. Vuk (25); Graziani (57)
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Horić, G. Vuk, Živec, Jelar, Parker, Majer, Janža, Husmani. Od 61. minute so igrali: Balažic, Požeg-Vancaš, Gorenc-Stanković, Pihler, Šišić, Dobrovoljc, Ožbolt, Gabrić (15), Korun, Kous. Trener: Luka Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…