Športni park v Domžalah je danes gostil zanimivo prijateljsko tekmo. S člansko ekipo Domžal se je pomerila KMN Olimpija, ki združuje kopico nekdanjih nogometnih asov. Četa Luke Elsnerja je na krilih mladosti in hitrosti s sedmimi zadetki premagala nekdanje mojstre, pri domačih sta po dvakrat zadela Goran Vuk in Drago Gabrić, med strelce pa so se vpisali še mladi Jon Gorenc Stanković, Žan Majer in Aladin Šišić.


Danes se je KMN Olimpija ustavila v Športnem parku Domžale in odigrala prijateljsko tekmo s člansko ekipo iz Domžal, ki je v soboto na uvodni tekmi spomladanskega dela v Novi Gorici osvojila točko, v izdihljajih srečanja pa zapravila strel z bele točke za zmago. Na današnjem srečanju s KMN Olimpijo so dobili priložnost predvsem nogometaši, ki v Novi Gorici niso dobili priložnosti, na drugi strani pa ni manjkalo nekdanjih nogometnih mojstrov, kot sta Ermin Raković in Sebastjan Cimerotić.

Nekdanji mojstri nogometa, ki po koncu profesionalne kariere žogo brcajo le še rekreativno, niso bili kos mladi in razigrani ekipi Domžal, saj so prejeli sedem zadetkov, v prvem polčasu kar štiri. Ljubljančani so največ zadetkov prejeli zaradi izgubljene žoge na sredini igrišča ali pa blizu svojega kazenskega prostora, dva zadetka sta padla po izjemni individualni akciji nasprotnika, enkrat pa je bil usoden hiter protinapad. Za konec pa so zapravili še najstrožjo kazen.

Pa poglejmo, kako so padali zadetki. Mrežo gostov je v 4. minuti načel Goran Vuk, ki se je dokopal do izgubljene žoge in približno s 14 metrov z rutiniranim strelom v spodnji levi kot premagal nemočnega vratarja Božjaka. Isti igralec je podvojil prednost v 18. minuti, ko je izkoristil podajo Sashe Aneffa in žoga je končala v mreži. Kmalu zatem so Domžalčani znova ukradli žogo na polovici Olimpije. Gorenc Stanković je odigral dvojno podajo z Aneffom, se sam znašel pred vratarjem Božjakom in ga s 16 metrov premagal z močnim strelom v spodnji desni kot. Tik pred koncem prvega polčasa je padel še četrti zadetek. Ljubljanski vratar je moral še četrtič pobrati žogo. Nekdanji mojstri so zopet na sredini igrišča izgubili žogo, do katere je prišel Husmani in podal na desno, kjer je Majer z roba kazenskega prostora žogo poslal ob levo vratnico vratarja Božjaka. Tudi drugi polčas je bil podoben prvemu, saj so na zelenici kraljevali varovanci trenerja Luke Elsnerja. V 51. minuti je v mreži gostov počila petarda. Mladi Aladin Šišić je s samostojnim prodorom prišel vse do nasprotnikovih vrat. Vratar Božjak je želel blokirati njegov strel, toda žoga je vseeno prešla golovo črto. Igranje mačke z mišjo se je nadaljevalo, pri tem je uspešno prednjačil Drago Gabrić, ki je vratarja Božjaka premagal v 81. in 85. minuti. Po tem zadetku so se Domžalčani umirili, kar so s pridom izkoristili gostje in v sodnikovem podaljšku, ko je domžalski vratar Mulalić nepravilno zaustavil še vedno hitrega Rakovića, ki je pobegnil domači obrambi, je glavni sodnik Marino Pašalić pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Raković, a je njegov strel v spodnji desni kot vratar Mulalić odlično odbil in tekma se je končala z visoko zmago članske ekipe Domžal.

DOMŽALE 7:0 KMN OLIMPIJA
Strelci: Vuk G (4., 18.), Gorenc Stanković (27.), Majer (44.), Šišić (51.), Gabrić (81., 85).

Domžale: Balažič, Požeg Vancaš, Horić, Vuk G., Gorenc Stanković, Aneff, Dobrovoljc, Majer, Korun, Husmani, Kous. V 2. polčasu so igrali: Mulalić, Zec, Jelar, Kovjenić, Šišić, Gabrić, Rudanja, Živec in Janža. Trener: Luka Elsner.
KMN Olimpija: Božjak, Grbić, Lazić, Salkić, Teinović, Matić, Kujović, Grabus, Raković, Cimerotić, Štrbac (35 Robič). V 2. polčasu so igrali: Dizdarević, Kovačević, Rizvić, Rastroka in Šmitran. 

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…