Današnje prvo srečanje 21. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Novi Gorici, kjer bo domači Ankaran gostil Domžale. Gre za dvoboj tretje in deseto uvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, ki se bo v novogoriškem Športnem parku pričel ob 14.00 uri.


Ankarančani so v spomladanskem delu sezone odigrali že dve srečanji. V zaostalem srečanju 18. kroga so v Ajdovščini v izdihljajih srečanja prišli do pomembne točke, medtem ko so v Novi Gorici proti Triglavu slavili z zanesljivih 2:0. Za tri točke Ankarana sta v Novi Gorici nazadnje poskrbela novinca, posojena igralca italijanskega prvoligaša Crotoneja Ćazim Suljić in Aristoteles Romero, katera bosta tudi danes verjetno glavni orožji trenerja Vlada Badžima. Trenerju Primorcev nekaj težav pri sestavi enajsterice predstavlja samo odsotnost kaznovanega Roaula Delgada. Ankarančani so sicer proti današnjemu tekmecu iz Domžal v letošnji sezoni dvakrat visoko izgubili, danes pa upajo, da pripravijo presenečenje in favoriziranim Domžalčanom prekrižajo načrte.

Varovanci Simona Rožmana še v spomladanskem delu sezone niso odigrali uradnega srečanja, najprej je bil prestavljen njihov dvoboj proti velenjskemu Rudarju, nazadnje pa še proti Celju. Ob pogledu na lestvico danes v Novi Gorici vloga favoritov pripada Domžalam, Lovro Bizjak pa pravi, da je v njihovih mislih trenutno le dvoboj proti Ankaranu: »Prihodnji trije meseci bodo zelo naporni. Do konca marca nas čaka skupno pet tekem, nato jih bomo odigrali še trinajst. Ritem ne bo enostaven, a se v drugo polovico prvenstva podajamo dobro pripravljeni. Prepričan sem, da smo v zimskem pripravljalnem obdobju naredili velik napredek v smislu fizične priprave, kar bo zelo pomembno za vse cilje, ki jih imamo v tem koledarskem letu. Je pa trenutno v naših mislih le tekma z Ankaranom, na katerega se bomo skušali čim bolje pripraviti.« Simon Rožman bo danes sicer pogrešal enega svojih adutov, saj nima pravice nastopa Amadej Vetrih.  

Lahko Ankarančani še v tretjem spomladanskem poizkusu ostanejo neporaženi? Ali bodo Domžalčani še tretjič proti Ankaranu dosegli visoko zmago?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…